Silvanlı öğretmenler

Silvanlı öğretmenler ve korucular...
Silvanlı 6 öğretmen İstiklal Marşı söylemek istemeyen öğrencilere taviz vermemişler ve o marşı söyletmişler, hatta kaymakamın ‘sizi 1 hafta izne çıkaralım’ demesine rağmen. 
Bir de geçende bir korucu daha öldürüldü, sıradan bir ölüm gibi unutuldu. Zaten unutuluyor... Bir başka korucu ‘Bu çözüm süreci bize zarar verdi’ deme cesaretini gösterdi.
Biliyorsunuz 1 aya yakındır Diyarbakır Belediyesi önünde çocukları dağa kaçırılan annelerin direnişi var. 
Bu olayın MİT’in kurgusu olduğu söyleniyor.
Ben bilmem. Ben gözyaşına, dizlerini döven analara, Selahattin Demirtaş’a sarılarak ağlayan genç kadına inanırım. Ayrıca Erzurum’dan gelen bir annenin yol parası yapmak için 2 ineğini sattığına da inanırım.
Hepsinden çok, Türkiye’de Gezi ruhunun dolaşmakta olduğuna inanırım.
Eskiden çıkmayan sesler nasıl oluyor da çıkmaya başladı. Bu da mı MİT’in kurgusu. Hayır. Bu, ilahi bir kurgu. Kalplere cesaret ilham ediyor. Onlara başarının yollarını gösteriyor. Yalova’daki başarıya ve düzgün belediye başkanlarına bir başkanın daha ilave olmasına sebep oluyor.
Çağdaş Cengiz’in(TGB Başkanı) “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yalova modeli uygulanırsa hepimiz seferber olur çalışırız” demesi de öyle.
Ordumuzun da bu kıpırdanışlara, yürekli çıkışlara “Takdire tedbir uymuyor” kelime-i kibarına uygun olarak, ‘titre kendine dön’ silkinişi yapacağına inanıyorum.
Artık ordumuz teröristlerin yola yığdıkları kayaları düzeltmekten,  uzaktan onları seyretmekten daha anlamlı işler yapmalıdır.

***

Ümit verici işaretlerden biri de Suriye’de vatanseverlerin % 88’le seçim kazanması. Tayyip Bey’in haliyle karşılaştırırsanız sonucun ne kadar hayret ve ibret verici olduğunu görürsünüz.
Üstelik Amerika ve Batı, Suriye’den yana tavır koyuyor ve bizi onlarla barışmaya teşvik ediyor. Tayyip Bey dünyanın bütün teröristlerini başımıza topladı. Türkiye’nin iktisadi ve sosyal dengesini bozan Suriyeli nüfusla inanılmaz yanlışlıklar yaptı. Bir de üstelik daha düne kadar Davutoğlu’nun kanka olduğu El Nusra’yı terörist ilan etti. 
En son haber, daha evvel de dedikodularını duymuştuk. Suriyeli göçmen kadınlara fuhuş yaptırıldığı söylentileri... Gece gündüz kürsülerden başörtüsü ve Kabataş’taki başörtülü bacımız edebiyatı yapan Tayyip Bey bu veballerin neresinde duruyor.
Türkiye’deki saçmalıklar, yanlışlıklar ve yenilgiler insanın aklını başından alır.
Ben Tayyip Bey’in tul-u emelini eleştiren bir yazı yazmıştım. Uzun vade için plan yapmak. İşte bir bir çıkıyor Tayyip Bey’in tul-u emel yenilgileri. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de böyle bir yenilgi yaşayabilir. 
Tayyip Bey her gün kürsüde. Maşallah demekten başka çare yok ama isterse hiç kürsüden ayrılmasın orada yatsın. Takdire tedbir uymaz. Tul-u emel zararlıdır. Bu laflar evrenin işleyişini özetleyen ve hatırlatan hikmetli laflardır. Bilmek ve uymak lazım.

***

Ağrı’da seçimi kazanan Belediye Başkanı Sırrı Sakık, sokaklardan Kâzım Karabekir Paşa’nın adını siliyormuş. Bu cahilliğe işaret etmem lazım. Kâzım Karabekir Paşa; Doğu’da Kürtleri, Ermenilerin zulmünden kurtaran büyük komutandır.

Yazarın Diğer Yazıları