Şimdi ayıp oldu Mehmet Parsak'a!

Türkiye'yi bir dönüşüm sürecine sokan, daha doğrusu yeni bir rejimin yolunu açan Anayasa değişikliği görüşmelerini, AKP ve MHP adına kimler yaptı?

AKP adına Abdülhamit Gül ve MHP adına Mehmet Parsak… 

Abdülhamit Gül, Tayyip Bey'in danışmanlarının "Biz hazırladık" dediği değişiklikleri Meclis'e getirmek için Mehmet Parsak ile birlikte öyle bir gayretle çalıştı ki sonunda "Reis" bu hizmetin karşılığını Adalet Bakanlığı ile ödüllendirdi. Öyle ki bu makamda Tayyip Bey'i bugüne kadar en iyi savunan Bekir Bozdağ oturmasına rağmen… Bekir Bey de Başbakan Yardımcılığına kaydırıldı. Fakat Ergenekon, Balyoz ve Casusluk sürecinin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "tarihi görev"ini yaptı, şimdi uzak tutuluyor!

Madem Tayyip Bey'in büyük projesine, en iyi hizmet edenler bakanlıkla ödüllendiriliyor; Mehmet Parsak ne olacak?

***

Tabii, "Biz Anayasa değişikliklerini, Anayasa'yı reisin fiili durumuna uydurmak ve millete hizmet olsun diye yaptık, karşılık beklemedik" diyebilir. İyi de Tayyip Bey, her hizmet edeni ödüllendiriyor!

Mehmet Parsak'a ayıp olmadı mı?

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Anayasa değişikliği üzerinde çalışmalar sürerken, eleştirilere cevap olarak, "Anayasamız Türk Anayasasıdır. Anayasamızın hiçbir yerinden Türk ibaresinin çıkarılması önerilmemektedir, bu bir tartışma alanı değildir. Anayasamızın değiştirilmesinin teklif edilemeyeceğini ortaya koyan dördüncü maddesi de dahil olmak üzere ilk dört maddesi tartışma konusu değildir." demişti.

***

Parsak adı, herhalde bir Türkmen aşireti olan Varsaklardan geliyor. Farsaklar da denir. Afyon'da Parsak'a dönüşmüş… 

Konunun uzmanı olan Ahmet Gökbel, "Anadolu'da Varsak Türkmenleri" kitabında "Farsak aşiretlerinin asıl dolaşım sahası, Adana ve Antalya vilayetleridir. Buradaki aşiretlerin önemli bir kısmı Farsak'tır. Halk, buralardaki Türkmen aşiretlerini Farsak adı ile anmaktadır. Ancak halkın o yörelerdeki Türkmen aşiretlerini Farsak diye anması bu bölgelerdeki bütün aşiretlerin Farsak aşiretine mensup olduğunu göstermez. Bu bize sadece Varsak aşiretlerinin bu bölgelerde yoğunluk kazandığını gösterir. Zamanla bunların bir kısmı Mersin ve Tarsus bölgelerinden, Çukurova'nın kuzey bölgelerine doğru çıkarlarken, bir kısmı da önce Karaman ili olmak üzere, Antalya ve daha sonraları da Konya bölgesine, buradan da özellikle Aydın olmak üzere çeşitli yerlere göç etmişlerdir. Hatta tarihi kayıtlar, Kırşehir ve Kayseri'ye de Varsaklar'ın göçlerinden bahseder." diyor.

Şimdi Mehmet Parsak, şayet bu Türkmen aşiretinden ise elinde garip Türklüğünden başka ne kaldı?

Bir Türk çocuğu, hizmet ettiği Anayasa değişikliğini "Türk adına dokunulmuyor" diye savunurken bile AKP'nin asıl niyetini sergiliyordu ama farkında değildi. AKP, Türk adını Anayasa'dan çıkarmak için daha önce Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na teklif vermişti, bunu biliyordu!

MHP desteklemese, bu Anayasa değişikliği gündeme bile gelmeyecekti! Parsakoğlu, Türklükle sorunu olan, "AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk" diye itirafta bulunup bununla gururlanan bir il başkanını barındıran partinin, Anayasa'yı ve rejimi değiştirmesine hizmet etmekle soyuna sopuna nasıl bir miras bıraktı?

***

Üstelik Tuğrul Türkeş'e de ayıp ettiler! 7 Haziran 2015 seçimlerinde yüzde 41'e düşmüş, tek başına iktidarı kaybetmiş olan AKP'nin erken seçim hükümetinde bakanlığı kabul ederek baş aşağı giden iktidar partisini, 1 Kasım 2015 seçimlerinde MHP oyları ile kuyudan çıkardığı halde o da kabine dışında bırakıldı.

Herkesin görevi bir yere kadar anlaşılan. Onun yerini, ayrıldığı partinin genel başkanı dışarıdan destekle doldurduğuna göre Tuğrul Bey'e de ihtiyaçları kalmadı!

Daha ötesini yazmaya elim varmıyor!

Yazarın Diğer Yazıları