TFF’nin Tahkim Kurulu muz cumhuriyetinin mi!

TFF’nin Tahkim Kurulu muz cumhuriyetinin mi!
TFF’nin Tahkim Kurulu muz cumhuriyetinin mi!

Galatasaray’ın eski idarecisi Turgay Kıran’dan, Fenerbahçe yöneticisi Tolga Aytöre’ye sert eleştiri geldi: Bu

Galatasaray’ın eski idarecisi Turgay Kıran’dan, Fenerbahçe yöneticisi Tolga Aytöre’ye sert eleştiri geldi: Bu ülkede sadece Tahkim değil, tüm kurumlar TC Anayasa’sının üyesidir. Bir hukukçunun kurum ayrımı yapması üzücüdür

 

Sarı-kırmızılı kulübün eski Futbol Şubesi Sorumlusu Turgay Kıran, YENİÇAĞ’a yaptığı açıklamada kulüpleri yönetenlerin Türk sporunu, içinden çıkılması zor bir durumun eşiğine getirdiğini söyledi. Renk ayrımı yapmadan tüm yetkililere seslenen Kıran, “Sorumluların verdiği sorumsuz beyanatlar, ülke sporunu zedeliyor” dedi. Fenerbahçe Kulübü Hukuktan Sorumlu yöneticisi Deniz Tolga Aytöre’nin Meireles’in ceza indirimi için söylediği “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası tarafından görevlendirilmiş ve yetkilendirilmiş kurum ve kurullar Meireles hakkında son sözlerini söylediler” açıklamasının üzücü olduğunu vurgulayan tecrübeli yönetici, “Bu sözleri bir hukukçunun söylemesi talihsizliktir” açıklamasını yaptı.

 

Olimpiyat acı örnek

 

Türk sporunun bu tür açıklamalarla ağır yara aldığını vurgulayan Turgay Kıran şöyle devam etti: “Sporumuz ağır hasar gördüğü bir yılı daha geride bıraktı. Böylesine kısır çekişmeler, yersiz beyanatlar, futbolmuzun yanı sıra tüm branşları etkiliyor. Geriye dönüp baktığımızda önümüzde kara tablodan başka bir şey göremeyiz. Kulüplerimizi ön plana çıkartmak ve bu ülkede sadece 4 büyük kulüp varmış ve onlardan başka sporla ilgilenen başka kurum yokmuş gibi davranmak ülke sporuna ne yazık ki, çok büyük zararlar veriyor. Önümüzde rekor sporcuyla katıldığımız ancak birkaç madalya ile yetindiğimiz bir olimpiyat örneği var.

 

Örnek olmalıyız

 

Biz sorumluların çarpıcı açıklamalarla gündem değiştirmek yerine örnek olma zamanı çoktan geçti. Sadece futbolu öne çıkarıp diğer branşları görmeme hakkına sahip değiliz. Hele hele kurumlar arasında ayrım yapmak, zarardan öteye gitmez. Son günlerde yaşanan Meireles’in cezasını indiren Tahkim Kurulu’nu TC Anayasası’nın bir kurumu olarak gösterip, diğerlerinin kararlarını hiçe saymak ne hukuk anlayışıyla, ne de sporun önemiyle bağdaşmıyor. Bu üzücü açıklama, insanın aklına Tahkim Kurulu Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’nın bir kurumu da PFDK acaba muz cumhuriyeti bir ülkenin kurumu mu sorusunu akla getiriyor. Bu tür ayrımcılık sporun her alanında kötü sonuçlar doğurur. Artık herkes elini vicdanına koysun.”