20 Yaş Altı Dünya Kupası

20 Yaş Altı Dünya Kupası
20 Yaş Altı Dünya Kupası

Kupaya Güney Amerika'dan katılacak 4 ülke belli oldu-Kolombiya, Paraguay, Uruguay ve Şili, Türkiye'de düzenlenecek turnuvada m

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na Güney Amerika Kıtası'ndankatılacak 4 ülke belli oldu.Arjantin'de 9 Ocak'ta başlayıp dün sona eren ve 10 takımın katıldığıGüney Amerika 20 Yaş Altı Şampiyonası'nı ilk 4 sırada tamamlayan Kolombiya, Paraguay, Uruguay ve Şili, bu yaz Türkiye'de düzenlenecek olan FIFA'nın en büyük ikinci turnuvasında mücadele etmeye hak kazandı.Turnuvada, (A) Grubu'ndaki ev sahibi Arjantin, Kolombiya, Şili, Paraguayve Bolivya ile (B) Grubu'ndaki Brezilya, Uruguay, Ekvador, Peru ve Venezuela arasından gruplarını ilk 3 sırada bitiren Kolombiya, Şili, Paraguay, Uruguay, Ekvador ve Peru, 6'lı final grubuna yükselmeye hak kazandı. Tek devre lig usulüne göre oynanan final grubunda birinciliği elde edenKolombiya, turnuva tarihinde 3. kez şampiyonluğa uzanırken; Paraguay 2., Uruguay 3., Şili de 4. sırayı alarak, organizasyona katılma vizesi aldılar. Güney Amerika'dan 4 takımla birlikte FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılmayı garantileyen ülkelerin sayısı da 15'e yükseldi. 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılmayı garantileyen takımlar şöyle:

 

Türkiye, İspanya, Fransa, İngiltere, Portekiz, Hırvatistan, Yunanistan,Özbekistan, Güney Kore, Avustralya, Irak, Kolombiya, Paraguay, Uruguay ve Şili.