320 bin ağacın vebali Ağaoğlu’na

320 bin ağacın vebali Ağaoğlu’na
320 bin ağacın vebali Ağaoğlu’na

Köylüden yok pahasına kaptığı 2A arazilerini olduğundan daha küçük gösterip maliyeyi kandırdığı iddiasından sonra gözünü İstanbu

Köylüden yok pahasına kaptığı 2A arazilerini olduğundan daha küçük gösterip maliyeyi kandırdığı iddiasından sonra gözünü İstanbul’a diken Ağaoğlu’na tepkiler büyüyor. 320 bin ağacı katledecek olan projenin iptali için imza kampanyası başlatıldı

 

Topladığı 2A arazilerini olduğundan küçük göstererek maliyeyi kandırdığı iddia edilen Ali Ağaoğlu’na sosyal medyada tepki çığ gibi büyüyor. İstanbul’un göbeğindeki ormanı katledip son kalan yeşili de yok edecek olan 2A Ağası’na karşı çevreci insiyatif yeşilist grup imza kampanyası başlattı. Kentte kalan tek yeşil  olan bölgeye Ağaoğlu’nun projesi için izin verilmesi ve kentin ciğerleri sayılan ormanın 320 bin ağacının kesilmesine onay verilmesine tepkilerin giderek büyümesi bekleniyor. Başlatılan kampanya Ağaoğlu’nun rant için nasıl olduğu anlaşılamadık bir şekilde (!) 320 bin ağacın kesilmesine  verilen iznin iptalini ve son kalan yeşil bölgeyi kurtarmayı amaçlıyor.

 

Beton kütle
Yeşilist grup Ağaoğlu’na karşı sürdürdüğü kampanyada, İstanbullularla şu görüşü paylaştı: “Yüzyılların  kenti, yuvamız, gürültüsüne, karmaşasına rağmen sevdiğimiz şehrimiz  bugün koskoca bir metropol olan İstanbul’un kendine has doğası, kültürü,  değerleri, Boğaz’ı, yüzyılların izlerini taşıyan mahalleleridir, bu  şehrin albenisi, büyümek, gelişmek adına yok ediyoruz değerlerimizi. Mimar Sinan’ın  su kemerleri diktiği, İstanbul’un akciğeri, çeşit çeşit kurda kuşa yuva  Fatih Ormanı’nın tam ortasına 320.000 metrekarelik bir beton kütle konuyor.   Ağaçlar kesiliyor, beton temeller atılıyor, orada yaşayan doğal hayat  yok oluyor ve bütün bu yıkım, yapay kentlerde önceden belirlenmiş suni ’sosyal’ve  ’kültürel’eğlenceler yaratmak için. Oysa İstanbul’un güzelliği,  eskiliği, kendi kültürü, şehrin dört bir yanına yayılmış, kimi zaman  gizli kalmış hazineleri ve gizemidir.

 

Kızgınız üzgünüz
Biz, İstanbullular, bakmazken bir sabah kalktık ve Fatih Ormanı’mızın  yok edildiğini öğrendik.  Kızgınız, üzgünüz, ve biz farkında değilken  ormanımızın sözde çevreyle dost binalar için yok ediliyor olmasını  kınıyoruz. Asıl sürdürülebilir olan kültürel değerleri korumak iken  320.000 metrekarede yapay bir dünya yaratmak isteyen projeye onay verilmesini  de 1453’ten beri bizim olan şehrimizin ve kültürünün yok edilmesi olarak  addediyoruz.”