Sinan Oğan: "Sigara zammı PKK'ya yaradı"

Sinan Oğan: "Sigara zammı PKK'ya yaradı"
MHP Genel Başkan Adayı Oğan, sigaraya yapılan zamla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tedbirsiz yapılan zammı eleştiren Oğan, "Sigara kaçakçılığını önlemeden yapılacak zam sadece kaçakçılığı artırır. Yapılan son zamlar en çok PKK'ya yaradı" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Dr. Sinan Oğan, sigaraya yapılan zamla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, kaçakçılığı önlemeden yapılan zamların PKK faaliyetlerine hizmet olduğunu savunan Oğan, "Sigaraya yapılan son zamlardan en çok PKK memnun olmuştur. Sigara kaçakçılığını önlemeden yapılacak zam sadece kaçakçılığı artırır. Ankara'nın göbeğinde, İstanbul'un en lüks semtlerinde, sahil kentlerinde ve Anadolunun her şehrinde kaçak sigara var. PKK'yı bitirmekte samimiyseniz önce mali kaynaklarını çökerteceksiniz. Ama siz çökertmeyi bırakın zamlarla PKK'nın kaçakçılık faaliyetlerine hizmet ediyorsunuz...

Bugün neredeyse her evde kaçak çay kullanılıyor. Rize gibi çayda sembol olmuş bir şehirde bile kaçak çay var. Her türlü kaçakçılığı yaparak ekonomimize darbe vuran hem de yeni teröristler kiralayan PKK'nın mali kaynakları neden kurutulmuyor?" ifadelerini kullandı.

İşte Oğan'ın sosyal medya paylaşımı: