Sinan Oğan'dan çok sert çıkış: "Yarın mezarımıza tükürürler!"

Sinan Oğan'dan çok sert çıkış: "Yarın mezarımıza tükürürler!"
MHP Genel Başkan Adayı Oğan, katıldığı televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kerkük'teki Türkmen katliamına dikkat çeken Oğan, "Kerkük'te Türkmenlerin ırzına geçilecek, biz Başkanlığı tartışacağız. Yarın mezarımıza tükürürler" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Dr. Sinan Oğan, Halk TV’de Lale Özan Arslan’ın konuğu oldu. MHP içerisindeki sıkıntıları, Türkiye'deki siyasi atmosferi ve Kerkük'teki Türkmen katliamını değerlendiren Oğan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk Dünyasındaki sıkıntıların merkezinde olan Musul ve Kerkük'le ilgili kritik uyarılarda bulunan Sinan Oğan, Bahçeli’ye göndermede bulunarak “MHP liderinin birinci hedefi Erdoğan’ı değil Türkleri korumaktır” dedi.

“MHP’de Bahçeli’ye İtirazlar Her Gün Daha da Artıyor”

Sinan Oğan, AKP ve Bahçeli tarafından başkanlık sisteminin tekrar meclis gündemine getirilmesinin MHP’nin içinde çatlaklara ve şiddetli fikir ayrılıklarına neden olduğunu belirtti. Bahçeli’nin aldığı referandum kararının son nokta olduğunu belirten Oğan, MHP’nin içinde milletvekillerinin de yer aldığı birçok kişinin Bahçeli’ye olan itirazlarının giderek arttığını söyledi.

“Başkanlığı Önce Ülkücülere Oylatalım”

Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Ülkücülerin başkanlık sistemine karşı tepkili olduğunu canlı yayında ifade etti. Bahçeli’nin referandum kararını eleştirirken parti içindeki demokrasi sorununa gönderme yapan Oğan, MHP’nin başkanlığa destek vermeden önce Ülkücülere sunması gerektiğini gerekirse camia içinde sandığa gidilmesi gerektiğini belirtti. Bugün MHP’li beş milletvekilinin başkanlık sistemine “hayır” diyerek tepkilerini Genel Merkez’e ilettiklerini ifade eden Oğan, Türkiye’de olduğu gibi MHP içinde de Bahçeli’ye başkanlık konusunda tepkilerin olduğunu dile getirdi.

“Başkanlıktan Önce Kerkük’ü Düşünsün”

Ülkenin ana gündem maddesinin Kerkük ve Musul’da akıtılan Türk kanı olması gerektiğini savunan Sinan Oğan, “Başkanlık tartışması nereden çıktı? Türk toprağı maalesef ki PKK'nın işgaline bırakılmıştır. MHP'nin bir numaralı gündemi bu olmalıdır, Başkanlık değil. Kerkük'te Türkmenlerin ırzına geçilecek, biz başkanlığı tartışacağız... Yarın mezarımıza tükürürler” diyerek tepki gösterdi.

“Bozkurtları ak-kurt yapmaya kimsenin gücü yetmez"

Bahçeli’nin etkisiyle MHP’nin AKP politikalarına olan tavrının parti için büyük bir tehlike hazırladığını vurgulayan Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Bahçeli için “Erdoğancı” ifadelerinin kullanıldığını aktardı. Genel Başkan Adayı Bahçeli’nin AKP’ye olan yaklaşımı için “Bozkurtları ak-kurt yapmaya kimsenin gücü yetmez” vurgusunu yaptı. 15 Temmuz’dan sonra devlet kadrolarına sızan ve yerleştirilen FETÖ’cülere yapılan operasyonlara değinen Oğan, FETÖ’cülerin kadrolaşmasının en hızlı ve yoğun olduğu sürecin AKP iktidarında gerçekleştiğini hatırlattı. Yargıda yaşanan FETÖ’cü krizinin sebebini 2010 yılında yapılan referanduma bağlayan Oğan, “2010 referandumunda FETÖ’cüleri yargıya doldurdular” diyerek tepki gösterdi.

“MHP’de İhraç Mekanizması İşliyor”

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Bahçeli’nin yanlış tutumları ve AKP tarafından MHP’nin de içine dâhil edilmeye çalışıldığı sürece karşı çıkan kimse varsa “ihraç mekanizması” tarafından uzaklaştırıldığını ya da ihraç edildiğini belirtti. Daha önce “ihraç mekanizması” olarak adlandırdığı Genel Merkez’in muhaliflere karşı kullandığı silahın hedefi olan ancak mahkeme kararıyla haklılığını kanıtlayan Sinan Oğan, yine bu silahın diğer genel başkan adayları ve parti içindeki muhalifler için kullanıldığını söyledi. Olağan üstü kurultay isteyenlerin MHP Genel Merkezi tarafından şikayet edildiğini ve bu yüzden PKK’ya dahi uygulanmayan muamelelere maruz kaldığını dile getiren Oğan, Ülkücü vicdanlar kanatılmıştır, dedi.

“Ülkü Ocaklarında Doğdum, MHP’de Öleceğim”

Oğan, kendisine yöneltilen "yeni bir siyasi oluşum veya başka partide siyasete devam edecek misiniz?" sorusuna; ideolojik fikriyatının ve dünya görüşünün genç yaşta katıldığı Ülkücü Hareketin içinde şekillendiğini hatırlatarak, "Ülkü Ocakları'nda doğdum, MHP'de öleceğim" ifadelerini kullandı.