Sinan Oğan'ın ihracının ardından ilk açıklama

Sinan Oğan'ın ihracının ardından ilk açıklama
Sinan Oğan'ın MHP'den ihracına yönelik yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından ilk açıklama geldi. Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün, "Adaletin tecellisi adına sürecin sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz" dedi.

Sinan Oğan’ın MHP'den ihracına ilişkin ilk açıklama avukatı Kürşat Ergün tarafından yapıldı.

Ergün’ün karara ilişkin açıklaması şöyle:

“Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Müvekkilim Sayın Sinan Oğan’ın, Milliyetçi Hareket Partisi’nden hukuksuz ihracı ile ilgili Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde yapmış olduğumuz itirazımız bugün itibariyle karara bağlanmıştır.

Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğu bu karar hukuken kabul edilemez niteliktedir. Dava aşamasında dava dilekçesinde ismine yer vermiş olduğumuz bazı Merkez Yönetim Kurulu üyelerine toplantı ile ilgili haber ve bilgi verilmeksizin usulüne uygun olmayan şekilde ve MYK toplantısı yapılmadığı halde imza dolaştırmak suretiyle alınmış olan MYK kararı uyarınca müvekkilim Sayın Sinan Oğan partisinden ihraç edilmiştir.

Bununla ilgili hususlar delil ve ispatları ile mahkemeye sunulmasına rağmen, bu hususlar nedeni anlaşılamayan bir şekilde mahkeme hakimince dikkate alınmamış, davayı doğrudan etkileyecek olan iddialarımız tamamen görmezden gelinmiştir. Bunun yanı sıra, tüm bu taleplerimizin mahkeme tarafından gerekçe gösterilmeksizin ve hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde reddedilmesi üzerine tarafımızca reddi hakim talebinde bulunulmuş ve bu talebimiz dahi yine mahkeme tarafından reddedilmiştir.

Tüm bu hususlar dahilinde hukuki dayanaktan yoksun olan bu kararlara karşı müvekkilim Sayın Sinan Oğan’ın gönül verdiği partisi ile hukuki bağının da devamı için her türlü yargı mercii nezdinde itirazlarımız yapılacak olup, hukukun ve adaletin tecellisi adına sürecin sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Sinan OĞAN Vekili

Av. Kürşat ERGÜN”

OĞAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Sinan Oğan da Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak, "Talimatlandırılmış mahkeme kararlarını inşallah partimizin üst kurul delegeleri ve ülkücü irade düzeltecektir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler