12 komiser yardımcısı için gözaltı kararı. Sınavda sahtekarlık ortaya çıktı

12 komiser yardımcısı için gözaltı kararı. Sınavda sahtekarlık ortaya çıktı
Ankara merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 2007 yılındaki komiser yardımcılığı geçiş sınavında sahtekarlık yaptığı tespit edilen 12 komiser yardımcısı için gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "2007 yılı Polis Memurluğundan Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavı" soruşturması kapsamında, FETÖ mensuplarınca sızdırılmış sınav sorularını alarak komiser yardımcısı olan 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen "2007 yılı Polis Memurluğundan Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavı" soruşturması kapsamında, FETÖ üyeleri tarafından yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişilerek örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespit edildiği belirtildi.

8 İLDE OPERASYON

Sınav sorularını alarak komiser yardımcısı olan 12 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 8 ilde, bugünden itibaren eş zamanlı operasyon yapılmasına ve gözaltına alınmalarına karar verildiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamasında, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kamu mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 22 şüpheli hakkında, Ankara merkezli 6 ilde gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 2007 yılındaki komiser yardımcılığı geçiş sınavında sahtekarlık yaptığı tespit edilen 12 komiser yardımcısı için gözaltı kararı verildi." denildi. 

Açıklamada, şüphelilerin yakalanmasına ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği kaydedildi.

DAHA ÖNCEDEN DE OPERASYONLAR YAPILMIŞTI

Adana''da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüt şifreli haberleşme programı ByLock''u kullandıkları iddia edilen 28''i tutuklu 40 eski polis hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 15''er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açılırken, bazı sanıkların komiser ve komiser yardımcılığı sınavlarında soruları nasıl aldıklarını itiraf etmeleri de iddianamede yer almıştı.

FOTOKOPİLER İÇERİSİNDEN 60-70 SORU ÇIKTI

Gözaltına alınan Feyzullah G. 2009 yılında açılan komiser yardımcılığı sınavına girdiğini ancak başarılı olamadığını belirterek, bir süre sonra İlyas adlı "sohbet hocasının" kendisini çağırıp bu yıl yapılan sınava girip girmediğini sorduğunu ifade etti.

Kendisinin de girdiğini ancak kazanamadığını söylediğini belirten Feyzullah G, "İlyas hoca bir kitap şeklinde fotokopileri bana verdi, 2010 yılında açılacak sınava çalışmamı söyledi. İlyas hocanın bu vermiş olduğu fotokopilere çalıştım, 2010 yılı mart ayında komiser yardımcılığı sınavına girdim, bu sınavdan 85 veya 86 puan alarak başarılı oldum. Bu sınavda İlyas hocanın vermiş olduğu fotokopiler içerisinden 60-70 adet soru çıktı." ifadesini kullandı.

CEVAP ŞIKLARINA KADAR AYNI SORULAR

Sanıklardan Hakkı D. ise 2008 yılında komiserlik sınavını kazanamayınca 2009 yılında tekrar bu sınava girdiğini aktararak, sınav öncesinde daha önce tanımadığı polis memuru Vefa D''nin kendisini telefonla aradığını ve buluşmak istediğini söylediğini belirtti.

İlgili Haberler