Tamamlanması '92 Yıl' süren Sinema Müzesi açıldı

Tamamlanması '92 Yıl' süren Sinema Müzesi açıldı
Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından temelleri atılan Sinema Filmleri Akademisi Müzesi, 92 yıllık hazırlığın ardından nihayet açıldı.

Film endüstrisinin tarihine ışık tutacak müzeye açılış galasında dünyaca ünlü isimler akın etti.

Webtekno’da yer alan habere göre, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 1929 yılında ilk Oscar ödüllerinden sonra sinema endüstrisinin temellerini yansıtacak ve özellikle Los Angeles filmlerine adamak istedikleri bir müze hazırlıklara başlamıştı. Film endüstrisi ile ilgili önemli parçaları tarih boyunca saklamak üzere tasarlanan müzenin hazırlıkları tam olarak 92 yıl sürdü. Film tarihinin en popüler filmlerinden eserlerin yer aldığı müze, büyük bir galayla birlikte kapılarını ziyaretçilerine açtı.

2017 yılında açılması planlanan müze hazırlıkların tamamlanamaması yüzünden açılamamıştı. Pandemi yüzünden bir kez daha ertelenen müzeden umutlar kesilmişti. İnsanlar yavaş yavaş Sinema Filmleri Akademisi Müzesi’nin hiç açılamayacağını düşünmeye başlamıştı.

Açılışı uzun bir zamandır beklenen Sinema Filmleri Akademisi Müzesi, Lady Gaga, Katy Perry, Brad Pitt ve Kristen Stewart gibi dünyaca ünlü yıldızların katıldığı devasa bir galayla birlikte kapılarını açtı.

Sinema Filmleri Akademisi Müzesi''nde 20 önemli Oscar heykelinin bulduğu görkemli bir duvar, Oz Büyücüsü filmindeki kostüm tasarımlarına adanmış özel bir galeri, Marilyn Monroe''nun Erkekler Sarışın Sever filminde giydiği ikonik elbiseler gibi film endüstrisi ile ilgili yüzlerce önemli eser bulunuyor.