Sınır güvenliğine rekor ödenek!

Sınır güvenliğine rekor ödenek!
Suriye sınırında terörist ve kaçakçılara karşı güvenlik sistemi oluşturulması için Milli Savunma Bakanlığı’na 203 milyon lira aktarıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suriye sınırındaki güvenliği artıracak “Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi”nin oluşturulması için Milli Savunma Bakanlığı’na 203 milyon lira ödenek aktardıklarını bildirdi. Söz konusu ek önlemler neticesinde son 1.5 yılda yasa dışı sınır geçişleri büyük oranda önlendi. Bu önlemlere ek olarak Suriye sınırında Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Projesi de hayata geçirildi. Söz konusu sistemle Suriye sınırının 7/24 gözetlenmesi, sınırdan yasa dışı geçişlerin önlenmesi ve sınırı aşan suçların engellenmesi amaçlanıyor. Ayrıca, söz konusu bölgedeki hudut ve devriye yolları da ıslah edilecek.

Modüler duvarlar

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu proje için Milli Savunma Bakanlığı’na aktarılan 203 milyon lira ile toplam 4 ilde 134 kilometre uzunluğunda modüler duvarla birlikte yol, aydınlatma ve güçlendirilmiş kafes tellerinin yapılacağını bildirdi.  Bakan Şimşek, Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak için gerekirse daha fazla önlemin de alınabileceğini de ifade etti. Şimşek, aktarılan ödenekle neler yapılacağına ilişkin de şu detayları verdi:

239 km’lik yol

 “Söz konusu ödenekle Hatay’a 24 kilometre modüler duvar, 40 kilometre yol ve 37 kilometre aydınlatma; Gaziantep’e 47 kilometre modüler duvar, 91 kilometre yol ve 62 kilometre aydınlatma; Şanlıurfa’ya 19 kilometre modüler duvar, 76 kilometre yol, 6 kilometre beton temelli tel ve 30 kilometre güçlendirilmiş kafes teli; Mardin’e de 44 kilometre modüler duvar, 32 kilometre yol, 8 kilometre beton temelli tel ve 24 kilometre güçlendirilmiş kafes teli yapılması planlanıyor.”