Sınırı kaçak geçen yüzlerce Suriyeli yakalandı

Sınırı kaçak geçen yüzlerce Suriyeli yakalandı
Şırnak’ta iki, Bingöl’de üç El Yapımı Patlayıcı (EYP) tespit edilerek imha edildi. Ayrıca yasa dışı sınır geçişinde bulunan 2 bin 222 Suriyeli yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yaptığı açıklamaya göre dün Şırnak’ın Merkezinde devam eden operasyon sırasında iki adet EYP tespit edilerek imha edildi. Bingöl’ün Genç ilçesinde dün güvenlik güçleri tarafından düzenlenen arazi araması sırasında üç adet EYP tespit edilerek imha edildi ve 209 kilo gıda malzemesi ele geçirildi. Karlıova ilçesinde ise bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet tabanca, dört adet elektrikli fünye, bir adet EYP düzeneği, bir adet telsiz, bir adet el dürbünü ile birlikte yaşam malzemesi ele geçirildi.

ÇUKURCA’DA 230 KİLO GIDA VE YAŞAM MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Muş’un Malazgirt ilçesinde 2 Aralık’ta düzenlenen arazi aramasında dört adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet el dürbünü ele geçirildi. Varto ilçesinde ise 3 Aralık’ta düzenlenen arazi araması sırasında iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, beş adet el bombası, bin 375 kilo gıda malzemesi ele geçirildi. Bitlis’in Mutki ilçesinde dün güvenlik güçleri tarafından düzenlenen arazi aramasında 553 kilo gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Hakkari’nin Çukurca ilçesinde dün güvenlik güçleri tarafından düzenlenen arazi araması sırasında tespit edilen iki mağara içerisinde yapılan aramada 230 kilo gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

YASA DIŞI SINIR GEÇİŞİNDE BULUNAN 2 BİN 222 KİŞİ YAKALANDI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri tarafından Suriye sınırında yasa dışı sınır geçişinde bulunan 2 bin 142 kişi hudut birlikleri tarafından yakalandı. Irak sınırında ise 3 bin paket sigara ele geçirildi. Öte yandan Yunanistan sınırında 80 kişi yasa dışı geçişte bulunurken yakalandı.