Sinir sisteminin bozulmasına ne gibi ''alışkanlıklar'' sebep olur

Sinir sisteminin bozulmasına ne gibi ''alışkanlıklar'' sebep olur
Neredeyse her gün belli sebeplerden sinirlerimizin bozulduğunu hissederiz. Günlük hayatta sürekli olarak yaptığımız bazı davranışlar buna sebep olabiliyor. Peki hangi davranışlar bu duruma sebep oluyor. İşte detaylar...

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; bazen sinirlerimizin bozulduğundan şikayet eder çözüm yılları arar yada kafamızı dağıtacak birtakım meşgaleler bulmaya çalışırız. Ancak sinirlerin bozulmasına sebep olan şeylerin aslında bizim sürekli yapmakta olduğumuz alışkanlıklardan kaynaklandığını biliyor muydunuz?

İşte o alışkanlıklar:

1- TÜM GÜN EVDE KALMAK SİNİRLERİNİZİ BOZUYOR

Sürekli evde olmak ve miskin miskin oturmak ruh sağlığına iyi gelmiyor. Zaman zaman çıkıp ritüelinizi değiştirip sosyalleşmelisiniz.

2- ÖĞLE YEMEĞİNİ ATLAMAK SİNİRLERİNİZİ BOZABİLİR

Uzmanlara göre öğle yemeğini atlamak, sağlıksız beslenme alışkanlığının bir parçası olarak görülür ve ruhsal bozukluklara neden olabilir. Ruhsal sağlık da dolaylı olarak sinir sistemini olumsuz etkiler.

TELEFONDA UZUN SÜRE VAKİT GEÇİRMEK SİNİRLERİNİZİ BOZABİLİR

Can sıkıntısını gidermek için uyguladığımız meşgalelerden biri olan bu alışkanlık konsantrasyon bozukluğu ve bunalmaya sebep oluyor.

Uyumadan önce izlediğiniz duygusal film, dizi ya da herhangi bir video da sinir bozukluklarına neden olabiliyor. Uzmanlar gece yatmadan önce iç karartıcı içeriklerin izlenmemesi gerektiğini tavsiye ediyor. Hatta akşam 18.00’dan sonra haber ve sosyal medya kullanılmasının azaltılması da öneriler arasında.

4- YATMADAN ÖNCE ALKOL TÜKETMEK, SİNİRLERİNİZİ BOZABİLİR

Uzmanlar, uyuma saatine yakın bir sürede alkol almanın yanlış bir davranış olduğunu belirtti. Doğrudan sinir sistemiyle etkileşim kuran alkol de sinirlerin bozulmasında en önemli faktörlerden biri.

İlgili Haberler