Sinüzitten kurtulmak elinizde!

Sinüzitten kurtulmak elinizde!
Sinüzit; sinüs mukozasının iltihabıdır. Bu hastalık, sinüslerin burun içi ile irtibatını sağlayan sinüs ağızlarının tıkanması sonucu, sinüslerin havalanmasını bozarak, bakteri ve virüslerin yerleşmesine uygun bir ortam oluşturması neticesinde ortaya çıkar.

Hastalık, akut ve kronik sinüzit olmak üzere başlıca iki ana gurupta incelenir. Sinüzitin sebebi sinüs deliklerinin tıkanmasıdır. Bu tıkalı delikler açıldığı zaman sinüzit de iyileşir. İlaç tedavisi erken dönemde oldukça etkilidir. Israrlı ilaç tedavisine cevap vermeyen ve kronikleşmiş sinüzitlerde ameliyat gerekebilir. Ameliyattaki amaç, tıkalı olan sinüs yollarını açmaktır, böylelikle sinüslerin havalanması sağlanmış olur.
Balon sinüsoplasti nedir?
Balon sinüsoplasti adı verilen bu teknik hastalık tedavisinde yeni bir dönem açtı. Bu teknikle daralmış olan sinüs delikleri açılıyor ve sinüs ağzına bir balon yerleştiriliyor. Daha sonra balon serum ile şişirildikten sonra şişen balon tıkalı olan sinüsün ağzını genişletiyor. Operasyon yaklaşık 15 dakika sürüyor. Genel anestezi altında işlem yapılıyor. Balon sinüsoplasti etkili ve güvenli bir yöntemdir ve komplikasyon ihtimali çok düşüktür.