Sır otomobilden 2 adet bavul çıktı

Sır otomobilden 2 adet bavul çıktı
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada Kaşıkçı'nın kaybolduğu sırada Sultangazi'de otoparka bırakılığı öne sürülen otomobil incelendi. Arama sırasında 2 adet bavul çıktı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin  soruşturma kapsamında Sultangazi'de park halindeki, Suudi Arabistan'ın İstanbul  Başkonsolosluğu'na ait diplomatik plakalı araçta yapılan incelemede, 2 valiz ve  çeşitli malzemelerin bulunduğu belirtildi. 

Türk ve Suudi yetkililerden oluşan heyetin, otoparkta park halindeki,  Başkonsolosluğa ait "34 CC 1736" plakalı araçtaki incelemeleri sürüyor.

23-014.jpg

Yapılan incelemelerde, araçta 2 valiz ve çeşitli malzemelerin  bulunduğu, bunların konsolosluk çalışanlarına ait olduğunun değerlendirildiği  bildirildi.

Bu arada, olay yeri inceleme ekiplerince yapılan çalışmada, 2 köpek de  yer aldı.

sada-009.jpg

CEDESE İLİŞKİN BULGUYA ULAŞILAMADI

CNN TÜRK'ten Fulya Öztürk'ün aktardığı son bilgilere göre de, Konsolosluk aracının içinden çıkanlar belli oldu. Emniyet kaynakları, aracın içinden iki bavul çıktığını ve bavuldan da kıyafetlerin çıktığını belirtti. Henüz Kaşıkçı'nın cesedine ilişkin bir bulguya ulaşılamadı. Ancak ekipler çıkan kıyafetlerden DNA örnekleri aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Washington Post yazarı Suudi  gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturması kapsamında  çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün Suudi  Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğa ait "34 CC 1736" diplomatik plakalı aracın  Sultangazi'de bir otoparkta park halinde olduğunu belirlemişti.

Ekipler, Başkonsolosluk ve Başsavcılıktan inceleme yapmak üzere izin  talebinde bulunmuştu. Alınan izinlerin ardından Türk ve Suudi yetkililerinden  oluşan heyet, otoparka gelerek çalışmalara başlamıştı.

Söz konusu otomobilin, bulunduğu otoparka kayıtlı olduğu ve  Sultangazi'de ikamet eden şoförün, aracı daha önce de aynı yere park ettiği  belirlenmişti.

Bu kapsamda otoparkın kamera kayıtlarını da inceleyen ekipler, 18  Ekim'de "34 CC 2665" diplomatik plakalı otomobilin otoparka girdiğini ve bir süre  içeride kaldıktan sonra çıktığını tespit etmişti.

 

İlgili Haberler