Sırbistan'dan 5 bin ton et ithalatı

Sırbistan'dan 5 bin ton et ithalatı
Sırbistan'da resmi ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırp Lider Aleksandar Vucic için "Gerçek dostumuz" dediği konuşmasında 5 bin ton et ithalatı için imzaların atıldığını söyledi.

Sırbistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Novi Pazar Büyükşehir Belediyesi önünde halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün burada sayın Vuçiç ile birlikte sizlerin karşısında bulunmamızın son derece anlamlı olduğuna inanıyorum. Novi Pazar Belediye Başkanı'na da ziyaretim için yaptığı hazırlıklar için teşekkür ediyorum.

Çok güçlü ve derin ilişkilerimiz olan Sancak bölgesindeki kardeşlerimizin sevinçleri sevincimiz, üzüntüleri üzüntümüzdür. Bugün burada Novi Pazar'da yaşadığımız şu birliktelik refah içinde bir geleceğe ne kadar hasret olduğumuzu gösteriyor. İnanıyorum ki bizi etnik milliyetçilikler ayırmamalı. 

Tam aksine bizi Sırbistan birleştirmeli. Ülkemizdeki Sancak kökenli vatandaşlarımız ile Sırbistan'daki Boşnak azınlık iki ülke arasındaki en önemli köprülerdendir. Aramızdaki güçlü gönül bağının olumlu etkilerini görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu bağları daha da güçlendireceğiz.

"GERÇEK DOSTUMUZ"

Dün 12 anlaşmaya imzamızı koyduk. Bugün de 4 anlaşmayı imzaladık. İki günde 16 anlaşmayı imzaladık, hayırlı olsun. Buradaki kardeşlerimizin gönlündeki özel yerimizin sözde olmadığını 15 Temmuz darbe gecesinde gördük. 

Türkiye'ye destek olan Sancak halkı bizim hakiki kardeşimiz olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Sancak halkının Türk halkıyla terörle mücadelede konusunda destek olmaya devam edeceğini düşünüyorum. Değerli dostum Vuçiç'in FETÖ'ye karşı nasıl bir mücadele verdiğini biliyorum.

FETÖ denilen ihanet çetesini ülkemizden olduğu gibi Balkanlar'dan da söküp atacağız. Sayın Vuçiç'e güven ve itimadımız tam. 15 Temmuz'da bize ilk destek veren liderlerden biri de Vuçiç olmştur. Gerçek dostumuz olduğunu gösteren Vuçiç'e şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. 

5 BİN TON ET İTHALATI

Bu coğrafyanın tüm halkları bizim kardeşimizdir. Biz diğer ülkeler gibi Sırbistan'ın da birlik ve beraberlik içerisinde olmasını müreffeh bir hale gelmesini istiyoruz. Bunun için her alanda ve her yerde Sırbistan ile işbirliği yapmaya hazırız. Türkiye Sancak'ın yapacağı her türlü atılıma destek verecektir.

İşadamlarımızı Sırbistan ve bu bölgeye yatırım yapmaları konusunda teşvik ediyoruz. Halkbank'ın burada açtığı şubeler bu doğrultuda atılmış çok önemli adım olmuştur. Dün 5 bin ton buradan et ithalatıyla ilgili imzalar atıldı.

Balkanlarda, dışarıdaki güçlerin kışkırtmasıyla ortaya çıkan her kaosun, her çatışmanın bedelini sadece ve sadece buradaki insanlar ödüyor. Gün geliyor herkes çekip gidiyor ama yürekleri yangın yerine dönmüş insanlar burada yine yan yana yaşamaya devam ediyor. Onun için diyoruz ki Balkan halkları olarak kendi aranızda bir olursanız, beraber olursanız, kardeş olursanız o kadar güçlü olursunuz, o kadar güvende olursunuz, o kadar müreffeh olursunuz."

İlgili Haberler