Kahpeler kudurdu

Kahpeler kudurdu
Terör örgütü PKK’nın yola döşediği el yapımı patlayıcı, yol kontrolü yapan askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı

Bölücü teröristler daha sonra roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıyı sürdürdü. Olayda Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ve Jandarma Er Abdulkadir Pektaş şehit oldu.

Sırnak’ın Silopi ilçe merkezinde bulunan 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı bahçesindeki nöbet kulübesine el yapımı parça tesirli bombayla saldıran PKK’lı hainler, 1 askerimizi şehit etti. Dün saat 15.30 sıralarında gerçekleştirilen alçakça saldırıda 1 askerimiz de yaralandı.  

 

Şırnak’tan kahreden haber: 3 asker şehit

Hainlerin mayınlı tuzağında 2 asker nöbet kulübesine düzenlenen roketli saldırıda ise 1 Mehmetçik şehit düştü, 3 askerimiz de yaralandı.

Şırnak’ta teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, 1 asker ve 1 köy korucusu yaralandı. Edinilen bilgiye göre merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde terör örgütü PKK’nın yola döşediği el yapımı patlayıcı, yol kontrolü yapan askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Olayın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, araçtaki uzman çavuş ve eri şehit etti, 1 er ve 1 köy korucusunu da yaraladı. Saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar’ın (36) Osmaniye’nin Kadirli ilçesi nüfusuna, şehit Jandarma Er Abdulkadir Pektaş’ın ise Diyarbakır’ın Hani ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. Yaralanan Jandarma Er Kadir Akpınar’ın Ordu nüfusuna kayıtlı olduğu ancak İstanbul’da ikamet ettiği, diğer yaralı korucu Hasan Akyol’un ise Araköy köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarının geçişi esnasında terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca saat 07.20 sıralarında el yapımı patlayıcı veya mayın olduğu değerlendirilen patlayıcıyla saldırı düzenlenmesi ve akabinde havan ve uzun namlulu silahlarla ateş edilmesi sonucunda 2 askerimiz şehit oldu, 1 asker ve 1 geçici köy korucusu hafif şekilde yaralandı. Teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyonlar devam ediyor.” Öte yandan Silopi ilçesinde teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Yaralı asker Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Baba evinde yas var

Bu arada Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Bozgedik, şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar’ın Cemalpaşa Mahallesi’ndeki kardeşi Ahmet Acar’ın evinde kalan annesi Yeter Acar’a acı haberi verdi. Acılı anne, “Yavrum, kuzum, ciğerim. Bizi bıraktın da gittin. Allah kimseye böyle acı vermesin” diyerek gözyaşı döktü. Babası İbrahim Acar’ı 8 yıl önce  kaybettiği belirtilen şehidin kardeşi Ahmet Acar ile kız kardeşi Gül Acar yakınlarının desteğiyle ayakta durmaya çalıştı. Bir süre sonra fenalaşan anneyle kızı hastaneye kaldırıldı. Eve Türk bayrağı asıldı. İl Jandarma Alay Komutanı Albay Metin Düz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak ve İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Alaaddin Eşsiz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğu şehidin evine gelerek ailesine başsağlığı diledi. 14 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan Mehmet Acar’ın Elif Acar ile evli olduğu belirtildi. Şehit Acar’ın 12 yaşında Efe ve 6 yaşında Göksu adında iki çocuk babası olduğu, 4 kardeşinin bulunduğu öğrenildi. Mehmet Acar’ın cenazesinin bugün Kadirli’de düzenlenecek törenin ardından toprağa verdileceği kaydedildi.