Şırnak'ta İYİ Parti ilçe başkanları istifa etti

Şırnak'ta İYİ Parti ilçe başkanları istifa etti
Şırnak'ta, merkez ilçe dahil olmak üzere Cizre, Silopi, Uludere, Beytüşşebap ve İdil'in İYİ Parti ilçe başkanları istifa etti.

Şırnak İYİ Parti il başkanlığında bir araya gelen Cizre, Silopi, Uludere, Beytüşşebap ve İdil ilçe başkanları, basın açıklaması yaptı.

Partililer adına konuşan İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Yetik, 24 Haziran seçimlerinden sonra partilerinin genel merkezi tarafından 81 ilin il başkanlarının istifası istendiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Yapılan istişareler sonucu tüm ilçe başkanlarımız ve gençlik kolları başkanlarımızın ortak aklıyla, yerelde karşılığı olan ve partimizi ileri noktalara taşıyacak olan ismi parti genel merkezimize ilettik. İl başkanlığı için ortak akıl ve istişare sonucu tavsiye ettiğimiz isimden farklı yerelde karşılığı olmayan bir isim atandı. Bu sebeplerle toplamda 6 ilçe başkanları olarak bugünden itibaren istifa ettiğimizi bildiriyoruz."

Daha sonra konuşan İYİ Parti Şırnak Merkez İlçe Başkanı İsmail Kabul ise "Biz İYİ Parti'ye kapımızı kapatmadık. Biz iki ay bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.