Şırnak'tan acı haber: 2 şehit

Şırnak'tan acı haber: 2 şehit
Şırnak'ta Gabar Dağı'nda güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda gerçekleştirilen ve Siirt’teki 3’üncü Komando Tugayı’na bağlı askerlerin de katıldığı operasyonda, bugün öğleden sonra bir grup PKK’lı teröristle karşılaşıldı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 2 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralanan askerler helikopterle bölgeden alınırken, çatışma akşam saatlerine kadar sürdü.

Bölgedeki zorlu kış koşullarına rağmen hava destekli devam eden operasyonda ilk belirlemelere göre 1 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilirken, PKK’lılara ait bir Doçka mevzisi de imha edildi.

YARALILAR ASKERLER HASTANEDE

Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda gerçekleştirilen ve 2 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan 4 asker Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Askerlerin getirilmesi ile birlikte hastane önünde güvenlik önlemleri artırıldı.

TSK’DAN AÇIKLAMA

Açıklamada, “23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı birlikleri tarafından Şırnak ili Küpeli Dağı kırsalında 06 Ocak 2017 tarihinde icra edilen iç güvenlik harekâtı esnasında saat 17.00 civarında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır” denildi.

Bir teröristin ölü olarak ele geçirildiği, bölgede yapılan arama tarama faliyetlerinde 9 mağarada terör örgütü PKK’ya ait silah, mühimmat ve malzemeler ele geçirildiği açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle etkisiz hale getirilen teröristin sayısının henüz tespitinin yapılamadığı ifade edildi.