"Sırp Kasabı' Mladic için karar çıktı

"Sırp Kasabı' Mladic için karar çıktı
Srebrenitsa'da sekiz bini aşkın Boşnak için katliam emrini veren ve Saraybosna kuşatmasında da başrol oynayan Sırp komutan Mladiç'in Srebrenitsa'da soykırım yaptığı uluslararası ceza mahkemesi tarafından kabul edildi.

Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, aralarında Srebrenitsa soykırımının da bulunduğu birçok faklı suçtan yargılanan eski Sırp komutan Ratko Mladiç'i suçlu buldu.Mahkeme, Mladiç'in savaş suçlarına iştirak ettiğine ve Srebrenitsa'nın bombalanması emrini verdiğine hükmetti.

Mahkemenin kararına göre Bosna Kasabı Mladiç, Srebrenitsa'da savaş suçu işledi. Mahkeme ayrıca Mladiç'in Saraybosna bombardımanını yönettiğine hükmetti.

Mahkeme, Ratko Mladiç'in Bosna kasabalarında, zulüm, imha ve cinayet de dahil olmak üzere birçok suçtan sorumlu olduğunu söyledi.

Yargıç Alphons Orie, "Srebrenitsa ve çevresinde 1995 yılında soykırım, zulüm, imha, cinayet ve insanlık dışı göçe zorlama gerçekleştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, eski Sırp komutan Ratko Mladic'e soykırım, insanlığa karşı suç ve savaş kanunlarını ihlalden müebbet hapis cezası verdi.