SIRTIMIZI DÖNÜNCE BAŞKA ŞEY SÖYLÜYORLAR

SIRTIMIZI DÖNÜNCE BAŞKA ŞEY SÖYLÜYORLAR
Erdoğan'dan ABD'ye sert sözler: Terör konusunda da aynı ikircikli tavra şahit oluyoruz. Biz PYD, YPG terör örgütü diyoruz, bakınız çok enterasan ABD Savunma Bakanı ayrı, sözcü ayrı şey söylüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, "İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü" programına katıldı. Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

SIRTIMIZI DÖNÜNCE BAŞKA ŞEY SÖYLÜYORLAR

O kadar enterasan ki, ABD'de bir enstitüde konferans vereceğim bir tarafta PKK, bir tarafta ASALA, bir tarafta paralel. Ne zamandır bunlar ahbaptı. O çok iyi bir fotoğrafkaresiydi. Hala gaflet içerisinde olan samimi kardeşlerimiz bu işten kurtulurlar. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavan ihanet. Bunların yapısı bu. Adi suçlardan, terör suçlarından hüküm giymiş kişileri gazeteciler hapse atılıyor diye bunlar yutturmaya çalışıyor. Peki siz Suriye rejiminin katlettiği onlar kişinin haber olduğunu duydunuz mu? Kendi ülkelerindeki gizli bilgileri ifşa edenler için raporlar hazırlandığını işittiniz mi? Terör konusunda da aynı ikircikli tavra şahit oluyoruz. Biz PYD, YPG terör örgütü diyoruz, bakınız çok enterasan ABD Savunma Bakanı ayrı, sözcü ayrı şey söylüyor. Sırtımızı dönüyoruz başka şeyler söylüyorlar. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir.

Türkiye'de herhangi bir terör eylemi olduğunda bu konuyu yayanlar, benzer hadiseler kendi ülkelerinde yaşanınca etik değerleri hatırlıyorlar. Bunun adı gazetecilik değildir.

BÖYLE BİR PARAYI BUNLAR BU ÜLKEYE NASIL AKTARIYOR?

Ülkemizde bazı kesimlerin de aynı kini, düşmanlığı kendi devletleri, kendi milletlerine karşı sergilediklerini görüyoruz. Türkiye'nin aleyhinde ne varsa orada yer alıyorlar. Şimdi paralel mensupları da aynı şeyi yapıyor. Bu yapı dünyanın hangi ülkesinde etkinliği varsa, tüm gücünü ülkemiz ve milletimizin aleyhine işler için seferber etmiş durumda. Böyle bir parayı bunlar bu ülkeye nasıl aktarıyor? Bu parayı nereden, nasıl buldular? Bölücü örgütün paçavralarını taşıyanlar, paralel yapının elemanları yanyana ülkemiz aleyhine slogan atıyorlar, eylem yapıyorlar. Ben her fırsatta yerli ve milli vurgusu yapıyorum.