6+0+4’E DEVAM!

6+0+4’E DEVAM!
6+0+4’E DEVAM!

TFF son kararını verdi. Mali kongrede açıklandığı gibi yabancı sayısı statüsünün 6+0+4 olacağını açıklayan başkan Yıldırım Demir

TFF son kararını verdi. Mali kongrede açıklandığı gibi yabancı sayısı statüsünün 6+0+4 olacağını açıklayan başkan Yıldırım Demirören, “Kulüplerin istediği kuralı kabul etmemiz teknik olarak mümkün değil” derken, şike kararları ve yapılan eleştirilere de cevap verdi:
Fenerbahçe ve Beşiktaş’a hukuki belgeler konusunda yardımcı oluruz. Her koyun kendi bacağından asılır ancak Steaua Bükreş’e ceza vermeyen UEFA adil olmalı. Seçimle geldik, istifa etmeyeceğiz. Bizimle ilgili rahatsızlıkları olanlar 2015’te sandıkta tepkisini ortaya koyar

 

Fenerbahçe dışında tüm Süper Lig ekiplerinin istediği 6+2+2 yabancı statüsü veto yedi. Dün Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, kulüplerin talepleriniç değerlendirmek için toplandı. Daha sonra basın açıklamasıyla kararı açıklayan Demirören, “Geçtiğimiz yıl kulüplerimiz istedi ve biz de 13 Haziran 2012’de yabancı oyuncu sayısı ile ilgili kararı açıkladık. O kararın ardından bu sezon diğer kulüplerimizden yeniden gelen talepler oldu ve bunu değerlendirmek zorundaydık. 6+0+4 kuralının devamına karar verdik. Bizi çok eleştiriyorlar ancak geçtiğimiz sezon kulüplerimizin sahada oynattıkları yabancı futbolcu ortalaması 4.6’dır. Zaten Avrupa’da oynayan kulüplerimiz o maçlarda 10 yabancısını da sahada tutabilecekler” dedi.

 


AB üyesi değiliz ki!

 


Galatasaray’ın AB statüsü ile ilgili talebini de değerlendirdiklerini ve bunun da mümkün olmadığını ifade eden Demirören, “Avrupa Birliği üyesi bir ülke değiliz. Maalesef 20 yıldır da olamadık. Bu nedenle AB statüsünde futbolcu oynatma talebini de kabul etmedik. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile yaptığımız görüşmede destek olacağımızı ancak kararın değiştiği zaman başka bir kulübün bu kararı Tahkim Kurulu’nda rahatlıkla bozabileceğini de söyledim. Dolayısıyla 6 futbolcu kadroda 4 futbolcu ise tribünde olacaktır. İsterlerse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidebilirler. Bu konuda bir şey söyleyemem” ifadesini kullandı.

 

UEFA yaptırım isterse tartışılır

 

Şike kararları hakkında da açıklamalarda bulunan Demirören şöyle konuştu: “Şike konusunun Futbol Federasyonu açısından kapandığını ve artık UEFA’nın kararlarını bekleyeceğimizi söylemiştim. Ben sözümüzün arkasındayım, teşekkürü hak ediyoruz. Milli takımımızın dahi men edileceği konuşulurken tüm kulüplerimizi Avrupa’ya gönderdik. Şimdi UEFA Disiplin Kurulu kararları açıklandı. Her koyun kendi bacağından asılır. Fenerbahçe ve Beşiktaş savunmalarını yapacaklardır. Biz kendilerine hukuki belge ve evraklar konusunda yardımcı olabiliriz sadece. Ancak UEFA’nın Steaua Bükreş’e ceza vermemesi de bizim için örnektir. UEFA kurullarının adil kararlar vermesini bekliyoruz. UEFA kararlarımızı değiştirmemizi isterse, farklı tartışmalar yaşanır. Biz kulüpleri değil, Türk futbolunu düşünmeliyiz.”

 

Avcı’ya destek!

 

Demirören’den, alınan başarısız sonuçların ardından eleştiri yağmuruna tutulan A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı’ya destek geldi: “Şunu herkes bilsin Abdullah Avcı’yı ben getirmedim. Herkes benimle geldiğini söylü-yor ancak öyle değil. Keşke sabır gösterilse de Avcı ile yola devam etsek. İnsanları kaybetmek kolay kazanmak zordur.”