Şişli’de tecavüz dehşeti!

Şişli’de tecavüz dehşeti!
İstanbul Şişli'de 22 yaşındaki Amerikalı öğrenci L. D. otostop yaptığı Birkan Y.'nin tecavüzüne uğradı.

Tecavüz dehşeti, geçtiğimiz Cuma akşamı Şişli’de meydana geldi. İddiaya göre, 22 yaşındaki L. D., arkadaşlarıyla bir gece kulübünde eğlendi. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında, kulüpten çıkan genç kız, yürümeye başladı. Üniversite değişim promı kapsamında Türkiye’ye gelen L. D., bir süre yürüdükten sonra otostop yapan genç kızın yanına, içinde 2 kşi bulunan siyah renkli bir minibüs yanaştı. Üniversitede eğitim gören genç kızı araca alan ikili, L. D.’nin evi yerine, Fulya’ya doğru hareket etti.

İddiaya göre, aracı, ağaçlık bir yere çeken sürücü, genç kıza tecavüz etti, yanındaki arkadaşı ise gözcülük yaptı. Tecavüz sonrası, yola çıkan saldırgan, cep telefonunu gasp ettiği L. D.’yi cadde üzerindeki bir yerde minibüsten indirdi. Başka bir araca binerek evine dönen Amerikalı öğrenci Cumartesi saat 21.00 sıralarında Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi oldu.

KAMERALARDAN BELİRLENDİ

Üniversite öğrencisi genç kızın iddiaları üzerine İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Gasp Büro Amirliği ekipleri, 11 kilometrelik alanda elde edilen güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Genç kızın bindiği minibüs belirlendi. Aracın özel bir turizm şirketine ait olduğu anlaşıldı. Şirket yetkililerine ulaşan polis, aracı Birkan Y.’nin kullandığı bilgisine ulaştı. Birkan Y., ve yanındaki 17 yaşındaki arkadaşı C.K., olaydan 30 saat sonra yakalandı.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Birkan Y., Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne, C.K., ise Şişli Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü. Araştırmalarda C.K.’nın tecavüz eylemine katılmadığı anlaşıldı. Amerikalı genç kız her iki şüpheliyi de teşhis etti. Hakkında tecavüzden işlem yapılan Birkan Y. ise Emniyetteki ifadesinde, “Ben tecavüz etmedim. Alkollüydü, kendi isteğiyle bielikte olduk” dedi. Ancak Amerikalı öürenci bu iddiayı reddetti. Emniyet’teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Birkan Y., tutuklanırken, C.K., serbest bırakıldı.