ŞİŞT ŞİŞT... GELİR MİSİN

ŞİŞT ŞİŞT... GELİR MİSİN
ŞİŞT ŞİŞT... GELİR MİSİN

Dış politikada parmak diplomasisi

Seul’de ilginç görüntü!
BaŞbakan Tayyip Erdoğan ile kamera karşısına çıkan ABD Başkanı Barack Obama, açıklamalarının ardından az ileride bekleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu el işareti yaparak çağırıyor... Bu görüntü, muhalefet partilerinin büyük tepkisini çekti. CHP’liler, “Aşağılama” olarak değerlendirirken MHP’li Oktay Vural, “Suflör, dublör ve esas artist buluştular” dedi.

 

“Suflör, dublör, esas artist Seul’de buluştu”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Seul’de ortaya çıkmıştır ki Suriye’deki politikaların lokomotifi Obama, vagonu Erdoğan ve AKP’dir” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısına, bir yüzünde “Obama”, “Erdoğan”, “Union Express”, diğer yüzünde ise “BDP, KCK, PKK”, “AKP-Erdoğan” ve “Union Express” yazan oyuncak tren getirdi. Vural, “Seul’de ortaya çıkmıştır ki Suriye’deki politikaların lokomotifi Obama, vagonu Erdoğan ve AKP’dir” dedi.


İkinci çuval vakası
Terörle mücadelede PKK ile müzakere edenlerin, TBMM’de milletvekilleriyle mücadele etmek için harekat planları hazırladığını iddia eden Vural, “Kandil’e harekat düzenlemekten aciz AKP, 3 tane 4’ün yan yana getirilmesiyle ilgili komisyonda uyguladığı harekatı, herhalde Meclis’te de hazırlıyor” diye konuştu. TBMM’nin, bir dayatmayla karşıya karşıya bırakılmak istendiğini öne süren Vural, partilerin, milletin kürsüsünü kavgalara, çatışmalara, zorbalığa alet etmemesi gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın, “senkronizasyon sorununu çözmek için” Seul’e gittiğini ileri süren Vural, “Suflör, dublör, esas artist buluştular, aynı sudan içmişler, aynı sözleri kullanıyorlar. Suriye’ye müdahale niyetlerini açık şekilde dile getirdiler. Seul’de artık ortaya çıkmıştır ki Orta Doğu, Suriye’deki politikaların lokomotifi Obama, vagonu Erdoğan ve AKP’dir. Vagonla, lokomotif birleşmiş, Union Express, Ortadoğu ekspresi... Bu politika ortaya koymuştur ki Büyük Orta Doğu Projesi (BOP) Başkanı ABD, Erdoğan da bu projenin yan başkanıdır. Bu da bir başka çuval operasyonudur” diye konuştu.


Kore’de tartışılan görüşme

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı 53 ülkenin liderini biraraya getiren nükleer güvenlik zirvesi, Güney Kore’nin başkenti Seul’de başladı. Uluslararası tepkilere rağmen uzaya füze ve uydu göndermeyi planlayan Kuzey Kore gerginliğiyle başlayan zirve toplantılarına, 53 ülkenin yöneticilerinin yanı sıra Uluslararası polis teşkilatı İnterpol ve üç uluslararası teşkilat katılıyor.ABD Başkanı Obama, dünyadan binlerce nükleer malzemenin toplandığını, şu an güvenlikte olduğunu ve Seul gibi bir kente karşı kullanılamayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, zirvenin açılışından önce Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak’la görüştü. Erdoğan, “Mavi Ev” olarak anılan Güney Kore Cumhurbaşkanlığı’na gitti. Erdoğan ve eşi, Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak ve eşi Kim Yoon-ok tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan temasları sırasında Ürdün Kralı Abdullah, Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera, Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İtalya Başbakanı Mario Monti ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’le ikili görüşmeler yaptı.


Hakaret mi etti?
Bu arada, Erdoğan ile Obama’nın kameralar önünde yaptığı açıklamanın sonunda Obama’nın Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na Erdoğan’ın arkasından eliyle ’Gel’işareti yapmasını CHP’liler Obama’nın Bakan’ı aşağılaması olarak değerlendirdi. AKP’liler ise buna karşı çıkarak, bu hareketin Obama ile Davutoğlu arasındaki samimiyetin bir göstergesi olduğunu vurguladılar.