Sivas Barosu'ndan Halis Özkahya'ya suç duyurusu

Sivas Barosu'ndan Halis Özkahya'ya suç duyurusu
Sivas Barosu Başkanı Hacı Yılmaz Demir, Sivasspor-Başakşehir mücadelesinin hakemi Halis Özkahya’ya penaltı vermediği için tepki göstererek, Özkahya hakkında 'görevi kötüye kullandığı' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Sivas Barosu Başkanı Hacı Yılmaz Demir, Süper Lig’in 21. haftasında Sivasspor-Başakşehir maçında Başakşehirli futbolcu Clichy’in bir pozisyonda elle oynadığını  belirterek, mücadelenin hakemi Halis Özkahya’ya 'görevi kötüye kullandığı' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

"BARİZ BİR ŞEKİLDE PENALTI OLAN POZİSYONA..."

Savcılığa suç duyurusu dilekçesini verirken açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Hacı Yılmaz Demir, mücadelenin hakemi Halis Özkahya’nın kasıtlı bir şekilde Sivasspor’un puan kaybetmesine sebep olduğunu belirtti. Demir, “Barolar Avukatlık Kanunu'nun 76'ncı maddesi gereği hukukun üstünlüğünü korumakla ödevlidirler. Buradan hareketle ortada hukuka aykırı bir eylem varsa bu hukuka aykırı eylemlerin önüne geçmek ve gerekli soruşturma ile kovuşturmanın açılmasını sağlamak üzere iş bu açıklamayı yapmaktayız. Özellikle müsabakanın 71'inci dakikasında Sivassporlu futbolcumuz Yasin Öztekin’n rakip kalenin ceza sahasının sağ tarafından içeri doğru orta yapmak isterken araya Başakşehirli futbolcu Gale Clichy girerek tabiri caizse koltuğunun altına topu alarak pozisyonun kornerle sonuçlanmasını sağlanmış. Gerek bu pozisyonda, gerekse diğer pozisyonlarda hakemler VAR uygulamasına gitmediği gibi bariz bir şekilde penaltı olan pozisyona karar vermemişlerdir. Biz bu işin takipçisi olacağız." dedi.