Sivas’ın ötesine geçemedi!

Sivas’ın ötesine geçemedi!
Grup toplantısında muhalefete yüklendi, Alman Cumhurbaşkanı’na kafa tuttu ama Türkiye’yi savaş alanına çeviren, 2 askerimizi kaçıran müzakere ortağı Apo’nun teröristlerine tek kelime dahi edemedi...

Sanki sorumlusu o değil...
AKP’nin grup toplantısında hemen her konuya değinen Başbakan Erdoğan, sadece tek bir konuda konuşamadı. Yerel seçim sonrası Güneydoğu’da istediği gibi at oynatan, yol kesen, kimlik kontrolü yapan, karakol inşaatlarına saldıran, iş makinelerini ve araçları yakan müzakere ortağına hiç ses çıkarmayan Erdoğan, kaçırılan askerlerimizi de adeta yok saydı.

Hışmı, başka kesimlere...   
Her zamanki gibi CHP ve MHP’ye çatan, Türkiye ziyaretinde sert eleştiriler yönelten Alman Cumhurbaşkanı Gauck’a aynı tonda cevaplar veren, Ermeni’ye taziyeyi savunan, herkese tarih ve sosyoloji dersi veren Erdoğan, yabancı basına verdiği röportajda bir kez daha topa tuttuğu Fethullah Gülen’i de ihmal etmedi: Gülen’in iadesiyle ilgili hukuki süreç başlatacağız.

 

Başbakan, “Sivas’ın ötesi”ni çabuk unuttu!
Muhalefeti “Sivas’ın ötesine gidememekle” suçlayan Erdoğan Güneydoğu’da artan terör olayları karşısında “görmedim, duymadım bilmiyorum”u oynuyor

Partisinin grup toplantılarında CHP ve MHP için sık sık “Sivas’ın ötesine geçin de görelim” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan, dünkü grup toplantısında yine esti gürledi. İki saate yakın konuşan Erdoğan, devletin çökmesinden tek kelime etmezken, müzakere ortağının kaçırdığı askerlerden haberi yokmuş gibi davrandı. Güneydoğu’daki terör, dağa kaçırılan çocuklar, özerklik provaları, yakılan kamyonlar, askere açılan taciz ateşlerini görmezden gelen Başbakan, CHP ve MHP’ye laf yetiştirdi. Erdoğan’ın hedefinde, Türkiye ziyaretinde sert eleştiriler yönelten Almanya Cumhurbaşkanı  da vardı. Joachim Gauck için, “Kendisini hâlâ rahip zannediyor” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Almanya’da ‘Ali’siz Alevilik’ denen bir olay var. Yani ateist bir anlayışın, Alevilik kisvesi altında kendilerinin de desteklemiş olduğu bir yapı var. Almanya’da Türklerin evi kundaklanıyor. Bunun hesabını soramıyor, gelip bize akıl veriyor, sen o aklı kendine sakla” dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

Cesur adımlar attık!
“Asırlardır bölünmekle korkutuyorlar. Bölünürüz, dağılırız diyerek özgürlüklerin önüne set çektiler. 12 yılda bizi korkuttukları konularda cesur adımlar attık. Ne oldu, Türkiye bölündü mü. ’Kürt meselesi derseniz bölünür’diyorlardı. Ne oldu. Bu ülkede yıllarca anneler babalar çocuklarına istedikleri ismi veremediler ’bölünürüz’diyorlardı. Biz bunu çıkardık, ne oldu bölündü mü. 12 yıldır yaptığımız hangi reform Türkiye’yi böldü. Bir başka korku aracı da, irtica korkusuydu. İmam hatip liselerinin önünü açtık irtica mı geldi. Tam tersine Türkiye daha bir kardeş oldu.” 

Acılarımız ortak
Ermeni taziyesine de temas eden Başbakan Erdoğan, “Tarihimizle yüzleşmeye hazırız. Acı çekenlerin hissiyatını çok iyi biliriz. Tarihi aydınlatmaya hazırız. Ortak acılarımızı anlamaya hazırız. Korkmadan çekinmeden tokalaşarak konuşmaya hazırız. Aynı cesur tavrı, Ermenistan devleti ve Ermeni diasporasından da bekleriz” dedi. Konuşmasında muhalefete de yüklenen Erdoğan, “MHP statüko partisi olmaktan kurtulamadı, terörsüz bir Türkiye hedefine ısınamadı. BDP acıları aşamadı, kısa süre aralıklarla yeni partiler kurdu. Dersim hadisesiyle yüzleştik. Peki ana muhalefetin genel müdürü yüzleşebildi mi. Çünkü Dersim’in destekleyicisi onlardı. Hesabını veremedi, veremez. CHP’nin genel müdürü kalkıp bir cümle edemiyor, niye çünkü hayatı bu” diye konuştu.


Gülen’in iade süreci başlıyor
Başbakan Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin hukuki sürecin başlayacağını söyledi. Erdoğan, “İsrail ile ilgili yapılacak anlaşmayla ilgili açıklamanız oldu. Büyükelçi gelmesi söz konusu mu” sorusuna, “Daha görüşmeler devam ediyor” karşılığını verirken, “Görüşmeler nihayete ersin, ondan sonra. Müzakereler bittikten sonra normalleşme, normalleşme de büyükelçilerin atanmasıyla başlar” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Cemevlerini statüsüyle ilgili düzenleme yapmayı planlıyor musunuz” sorusu üzerine ise “Ben öyle bir şey planlamadım. Cemevlerine mani bir hal var mı. Herkes cemevini kuruyor mu, kuruyor” diye konuştu. Erdoğan, “Yabancı basına verdiğiniz röportajınızda Gülen ile ilgili ifadeniz var. Fethullah Gülen’in iadesiyle ilgili hukuki süreç başlayacak mı” sorusunu da “Başlayacak” diyerek yanıtladı.