Oğlum, al bayraklar içinde anlı şanlı geldi

Oğlum, al bayraklar içinde anlı şanlı geldi
Türkiye dün 3 kahramanını daha toprağa verdi. Şehitlerden Astsubay Kenan Yıldız’ın acılı annesi, “Oğlum al bayraklarla damat gibi geldi buraya” diyerek herkesi ağlattı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerin askeri zırhlı aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Faruk Gezen (25) Balıkesir’de, piyade er Gürkan Necati Yenikapı (21) İzmir’de ve Şırnak’ın Silopi ilçesindeki saldırıda  şehit olan astsubay Kenan Yıldız (30) ise Adana’da toprağa verildi.   

Önce helallik alındı

Şehit Faruk Gezen’in naaşı Balıkesir’in Dursunbey ilçesi Durabeyler Mahallesi’ndeki baba ocağına getirilerek helallik alındı. Daha sonra ilkokulun bahçesinde binlerce kişinin katılımıyla şehit için cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin babası Arif Gezen, annesi Ayşe Gezen, kız kardeşi Semra Gezen ve ağabeyi Halil Gezen’in yanı sıra Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, YSK Başkanı Sadi Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, bazı milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin 4 yaşındaki yeğeni Ali Gezen amcasının fotoğrafını öptü. Gezen’in cenazesi Durabeyler Mahalle Mezarlığı’na defnedildi.

Allah’tan korksunlar 

Şehit Necati Yenikapı için İzmir’de Bostanlı Beşikçioğlu Camisi’nde öğle namazına müteakip tören düzenlendi. Törende şehidin babası Feyzi Yenikapı, annesi Neriman Yenikapı ile yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Oğlunun ölmediğini şehit olduğunu söyleyen acılı baba, “Korkmasın evladım, baban burada. Annem, babam, sülalem Kürt. Bunlar neyin peşindeler? Terör insanın kanını emer. Yalanla, dolanla bu iş yürümez. Gençlerin beynini yıkarlar. Allah’tan korksunlar. Benim bir bayrağım var, işte, ay yıldızlı bayrağım, başka yok. Terörün dini, imanı yok. Allah sevdiği kulunu aldı, yolu açık olsun” diye konuştu. İl Müftüsü Ramazan Muslu’nun kıldırdığı namazın ardından şehidin naaşı Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi.  Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Akar da törene katıldı

Şehit Kenan Yıldız için Adana’da cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakip Sabancı Merkez Camisi’nde düzenlenen törene şehidin ailesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Adana Valisi Mustafa Büyük, askeri ve mülki erkânla vatandaşlar katıldı. Şehidin yakınlarına başsağlığı dileyen Akar, anne Emine Yıldız’ın elini öptü. Anne Yıldız Akar’a, “Ben şehit annesiyim. Askerime karşı duranı dişlerimle yerim. Benim oğlum al bayraklar içinde, anlı şanlı geldi buraya. Fareler gibi deliklerde ölmedi. Al bayraklarla damat gibi geldi” dedi. Şehidin sırtına Türk bayrağı asılan 3 yaşındaki oğlu Melih ise tören alanında arkadaşıyla oyun oynadı. Melih, arkadaşına “Bu benim babam” diyerek tabutun önünde duran babasının fotoğrafını gösterdi. İl Müftüsü Arif Gökçe’nin kıldırdığı namazın ardından şehidin naaşı Yüreğir ilçesi Abdioğlu Mahallesi mezarlığında defnedildi.             (AA)