Sivas’ta 700 kişi hastaneye başvurdu

Sivas’ta 700 kişi hastaneye başvurdu
Sivas'ın Kangal ilçesinde son 1 haftada zehirlenme belirtileri ile 700 kişi hastaneye başvurdu. İlçe ve köylerdeki içme sularından incelenmek üzere numune alındı.

Kangal'da son 1 haftada, ilçe merkezi ve bağlı farklı köylerde yaşayan vatandaşlar, mide bulantısı, baş dönmesi ve ishal şikayetleriyle Kangal Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede başvurular nedeniyle yoğunluk yaşandı. Başvuruların aralıklarla devam ettiği öğrenilirken şu ana kadar sayının 700 olduğu öğrenildi. Hastaların tamamının ayakta tedavi edilerek gönderildiği öğrenildi. Şikayetlerin köylerde ve ilçede kullanılan içme suyundan kaynaklandığı şüphesiyle İl Sağlık Müdürlüğü, incelemek üzere numune aldı. Hastaneye başvuruların yüzde 3'ünün ilçe merkezinden olduğu ve çoğunluğun ise ilçeye bağlı çevre köylerden geldiği öğrenildi. Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk içme sularında bir sorun olmadığını belirterek, rahatsızlığın nedeninin araştırıldığını belirtti.

İlçede içme suyu ile ilgili asılsız iddialar olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Öztürk, "Son günlerde ilçemizde içme suyuyla ilgili birtakım kirli bilgiler var. İlçemizin merkez nüfusu 11 bin civarındadır. Diğer taraftan köylerimizle birlikte 25 bini bulmaktadır. Ayrıca yaz ayları olması nedeniyle ilçe merkez nüfusu 40 bin civarında insanın yaşadığı bir bölge. Dolayısıyla ishal, mide bulantısı ve kusma gibi şikayetler oluyor. Ülkenin genelinde olan problem ve sıkıntılar ilçemizde de maalesef yaşanıyor. Burada ilçemizin içme suyuyla ilgili iddialar olduğunu da gözlemledik. İçme suyu su deposuna hayvan düştüğünü iddia edenler var. Bunlarla ilgili yasal ve idari işlemlerimize başladık. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Asılsız iddiada bulunanların, iddialarını ispatlamalarını isteyeceğiz" dedi.

'İLÇE SUYUNDA PROBLEM YOK'

Hastaneye yapılan başvurular hakkında da bilgi veren Başkan Öztürk, "Hastaneye başvuranlardan sadece yüzde 3'ü ilçe merkezinde yaşayan kişiler. İlçemizin suyunda bir problemimiz yok. 1980'lerin başında olan altyapı sorunlarını biz çözdük. Kanalizasyona su karıştığı iddiaları var. Sistem gereği bu mümkün değil. Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile devamlı koordine halindeyiz. Alınması gereken önlemleri alıyoruz. Yapılması gereken işlemleri yapıyoruz" diye konuştu.

İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de bu tür rahatsızlıkların nedeninin araştırıldığını, henüz bir sonuç alınamadığını ifade etti.