Sivil isyanı eğitimle başlattılar!

Sivil isyanı eğitimle başlattılar!
Silahlı saldırılarla gerçekleştiremedikleri bölünme sürecini, iktidarın sunduğu müzakere fırsatıyla elde eden terör örgütü PKK, korsan Kürtçe okullar için Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak’ı pilot bölge ilan etti

Silahlı saldırılarla gerçekleştiremedikleri bölünme sürecini, iktidarın sunduğu müzakere fırsatıyla elde eden terör örgütü PKK, korsan Kürtçe okullar için Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak’ı pilot bölge ilan etti! Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ne bağlı Yalaza Köyü’nde, korsan Kürtçe eğitim verileceği belirtilen okulla ilgili önceki gün araştırma yapan kaymakamlık heyetine ve askere ateş açan teröristlerin hain planı ortaya çıktı. Bölücü emellerine silahla ulaşamayan PKK’lılar, bu kez eğitim üzerinden sivil isyan başlattı. 

Başlangıç Kürtçe
Kürtçe eğitim amacıyla, HDP’nin en fazla oy aldığı Diyarbakır’ın Lice, Hakkari’nin Yüksekova ve Şırnak’ın Cizre ilçelerinde inşaalarına geçen yıl başlanıp korsan okul binaları yapıldı. 15 Eylül’de açılması planlanan 100 öğrenci kapasiteli okullarda ilk üç yıl sadece Kürtçe, 4 ve 5’nci sınıflarda ise Türkçe-Kürtçe eğitim ve öğretim yapılması planlanıyor. Milli Eğitim Müfredatı’ndan bağımsız okullarda eğitim verecek öğretmen ve yönetici kadrolar ise HDP’nin Destek Eğitim Merkezleri’ndeki Kürtçe kurslarında halen görev yapan üniversite eğitimi ve öğretmenlik formasyonu almış gönüllülerden oluşuyor.