“Siyasetçiler köşeyi döndü”

“Siyasetçiler köşeyi döndü”
Bursa’da vatandaşlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyasete bulaşanlar ya da siyasete giren insanlar hep zenginleşti, köşeyi döndü” dedi. Esnafı ziyaret eden CHP lideri, hafif raylı sistem aracına binerek yolcularla sohbet etti, kamyon garajındaki kahvehanede siyaset yaptı.

“Siyasetçiler köşeyi döndü”

Haber: Bilun Çelik

CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Bursa’da vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de eşlik etti. Yıldırım ilçesinde esnafı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Arabayatağı İstasyonu’nda hafif raylı sistem aracına binerek Şirinevler İstasyonu’na kadar giderek vatandaşlarla sohbet etti. Hacivat Mahallesi’nde inşaat işçisi Mehmet Somuncu ve ailesini evinde ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Oto Sanayi Sitesi’ndeki Kamyon Garajı’nda bir kahvehanede kamyoncularla görüştü.  

İlginç diyalog
Burada bir kamyoncunun ’siyaset nedir başkanım’sorusuyla birlikte çok ilginç bir diyalog yaşandı. Kamyoncu, “Peki ben sana bir soru soracağım başkanım siyaset nedir?” deyince,  Kılıçdaroğlu, “Siyaset halka hizmet etmektir” dedi. Bunun üzerine kamyoncu,  “Yok siyaset yalandır abi. Anladın mı? Bu bir gerçektir. Ama bizim bu halkımız bunu bilmiyor. Başımıza siz de gelseniz, Ak Parti de gelse hangi parti gelirse gelsin değişen bir şey olmayacak” diye konuştu. Kılıçdaroğlu da “Değişecek değişecek” dedi. Bunun üzerine kamyoncu, “Hiç bir şey değişmez. Bizde bu zihniyet olduktan sonra biz kaybetmeye mahkumuz abi. Gelirsek şunu yapacağız diyorlar. Senin yaşayacağının, ömrünün garantisi var mı? Sen kimi kandırıyorsun? Burada gariban eziliyor. Cahil kesim burada. İşi yapacak kişi kamyonculardır” ifadelerini kullandı. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan,  Kılıçdaroğlu, “Kamyoncu esnafının hepsi dertli” dedi. CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın cezasını kesmişler, vergi ödüyorlar ve ödedikleri vergilerin de kendilerine dönmesini istiyorlar. Haksızlıklara uğradıklarını söylüyorlar. Biz de siyasetçi olarak dinliyoruz. Haklı olarak ‘Sorunlarımızı kim dile getirecek?’ diyorlar. Bu kadar fazla dert sahibi olduklarını şahsen bilmiyordum. Petrol fiyatları yüzde 60 düştü, bizde mazot düşmedi. K-1 belgesinden şikâyet var. Eskiden beri şikâyet vardı. Şimdi öğreniyoruz ki işte yeni cezalar yazılıyor ve bu cezalar az buz cezalar değil.”

Halka hizmet sanatı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, siyasetin zinginleşme aracı olarak kullanılmamsı gerektiğini söyledi. CHP lideri, “Siyaset halka hizmet aracıdır, zenginleşme aracı değildir” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Türkiye’de siyaset, maalesef üzülerek söylüyorum, zenginleşme aracı olarak kullanılıyor. Siyasete bulaşanlar ya da siyasete giren insanlar hep zenginleşti, köşeyi döndü. Kendisi, çoluğu çocuğu, yengesi, akrabası, dayısı, herkes köşeyi döndü. Damadından tutun nereye kadar. Bu tabloyu değiştirmek zorundayız. Bu tabloya bakın, halktan yana, esnaf için, kamyoncu esnafı için, taksi şoförü için, siz sanıyorsunuz ki sadece bizim derdimiz var.”