Skandal PYD/ YPG fotoğrafına Rusya'dan ilk açıklama!

Skandal PYD/ YPG fotoğrafına Rusya'dan ilk açıklama!
Rus komutan ile YPG'li sözcünün Suriye'nin Deyrizor vilayetinde birlikte basın açıklaması yapması çok konuşuldu. Tepki çeken görüntüye ilişkin Rusya'dan ilk açıklama geldi.

Rusya’dan gelen ilk açıklamada toplantıda, “Toplantıda DEAŞ sonrası atılacak adımların değerlendirildiği” ifade edildi.

Petrol bölgesi Deyrizor vilayetinin doğusunun terör örgütü PKK/YPG tarafından ele geçirilmesinin ardından Rus bir general ile YPG sorumlularının toplantı yaptıkları ortaya çıkmıştı.

MOSKOVA'DAN İLK AÇIKLAMA

Toplantı Deyrizor yakınlarındaki Salahiye kasabasında gerçekleşti. Görüşme hakkında Moskova’dan ilk resmi açıklama 48 saat sonra geldi. Savunma Bakanlığı açıklamasında, toplantıya Hmeymim Üssü komutanlarından General Yevgeniy Poplavski’nin de davet edildiği ve görüşmenin ‘Fırat Doğu Bölgesi Yerel Yönetim Komitesi’ birinci toplantısı olduğu ifade edildi. Toplantının amacının ise “DEAŞ’ın yenilgiye uğratılması sonrası atılacak adımların değerlendirilmesi” olduğu aktarıldı.

ORTAK KOMUTANLIK TEKLİFİ

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’ye yakın “ANHA” haber sitesi de toplantıya ilişkin gelişmeleri aktardı. Haberde toplantıya katılan Rus generalin ismi Aleksey Kim olarak aktarıldı. Ancak Rusya’nın açıklamasında Rus generalin Yevgeniy Poplavski olduğu belirtildi. 

İlgili Haberler