Skandal sevince ceza kapıda!

Skandal sevince ceza kapıda!
Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş derbisinde attığı golden sonra tribünlere harekette bulunan Fernandao'ya ceza kapıda.

Spor Toto Süper Lig'de son haftaların formda ismi Fernandao, Beşiktaş'ı da boş geçmedi. Vodafone Park'ta oynanan derbide son 3 maçındaki 4. golünü kaydeden Brezilyalı yıldızın gol sevinci tartışma konusu olmuştu. 

Habertürk'te yer alan habere göre Fernandao'nun gol sevinci esnasında yaptığı hareketler nedeniyle PFDK’ya gönderileceği öğrenildi. 

1-20180227101356.jpg

Yayıncı kuruluştan görüntüleri isteyen TFF Hukuk Kurulu, Fernandao’nun yaptığı sevinç hareketlerinin tribünleri kışkırtıcı nitelikte olduğuna karar verdi.

Hukuk Kurulu yaptığı ilk incelemede, Fernandao’nun sevinmek için gittiği tribünlerin alt bölümünde Beşiktaş taraftarlarının bulunduğunu belirledi.

2-862.jpg

Bu nedenle de Beşiktaş taraftarlarında büyük tepki oluştuğu ve sahaya çok sayıda yabancı madde atıldığı kaydedildi.

Fernandao’ya sportmenliğe aykırı davranıştan dolayı en az 1 maç ceza gelebileceği belirtildi.

3-575.jpg

KUPADA OYNAMAYABİLİR

PFDK’nın perşembe günü öğleden sonra yapacağı toplantıda bu ceza verildiği takdirde Brezilyalı futbolcunun aynı gün Beşiktaş ile yapılacak kupa maçında oynaması tehlikeye girecek.

Gelişmeler bu yönde olduğu takdirde Fenerbahçe aynı gün Tahkim Kurulu’na başvuracak.

Öte yandan sahaya çok sayıda yabancı madde atılması nedeniyle Beşiktaş da disipline gönderilecek. 

Bu maddelerden birinin Mehmet Topal’ın başına gelmesi ve yaralanmaya yol açması nedeniyle Siyah-Beyazlı ekibe ağır para cezası ya da tribün kapatma cezası verileceği bildirildi.

Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, Fernandao'nun gol sevinciyle alakalı olarak açıklama yapmıştı. 

Ahmet Ürkmezgil, Fenerbahçeli futbolcu Fernandao'nun attığı gol sonrasındaki sevincini çirkin bulduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bir insanın rakip sahada bu şekilde hareketler yapması için çıldırmış olması lazım, çok çirkin. Tribündekiler sahaya girmeye kalksa ne olur. Bu hareketlerin bir karşılığı olması lazım. Değerlendirmek federasyonun işi. Net bir şekilde bunu gündeme alacaklar diye düşünüyorum."