DAKİKA 1 GOL 1

DAKİKA 1 GOL 1
DAKİKA 1 GOL 1

TFF başkanlığına soyunan Yılıdırım Demirören’e sert tepki. G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, “Tasvip etmemiz m

TFF başkanlığına soyunan Yılıdırım Demirören’e sert tepki. G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, “Tasvip etmemiz mümkün değil” derken Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı da “Asla kabul etmeyiz” şeklinde konuştu.

Haber : Ruşen Güven

Kulüpler, TFF başkanlığına soyunan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’e soğuk bakıyor. Galatasaray ve Bursaspor kulüpleri Demirören’e karşı net bir tavır koyarken, diğer kulüplerin bazılarından kaçamak, bazılarından da imalı cevap geldi. Yeniçağ’a konuşan Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, “Kulüpler Birliği’nin üzerinde forması olan aktif yöneticilerin başkanlığa aday olamayacağına dair bir kararı var. Buna rağmen hem Kulüpler Birliği’nin hem de Beşiktaş’ın başkanı olan sayın Yıldırım Demirören’in başkanlığa soyunması son derece yanlıştır. Biz Galatasaray olarak Demirören’i kabullenmemiz ve tasvip etmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.


Bursaspor olarak karşıyız
Demirören’in TFF başkanlığına soyunmasına net bir şekilde karşı çıkan kulüplerden birisi de Bursaspor. Kulüp başkanı İbrahim Yazıcı gazetemize yaptığı açıklamada, “Yıldırım Demirören’in böyle bir girişimde bulunması son derece yanlış. Bizim kimsenin şahsına karşı bir tavrımız yok. Ancak Türk futbolunun sıkıntılı bir ortamda kulüplerin içerisinden bir kişinin adaylığını doğru bulmuyoruz. Üzerinde forması bulunan ve bir kulübün aktif yöneticisi hatta başkanı olan birisi böylesine kritik bir dönemde futbolumuzu kaostan kurtaramaz. Çünkü ortada acilen bitirilmesi ve karar verilmesi gereken çok ciddi sorunlar var. Bu nedenle Bursaspor olarak sayın Yıldırım Demirören’i kabul etmiyoruz” dedi.


Yarını bekleyeceğiz
Kulüpler Birliği’nin ‘Üzerinde forması olan kişilerin dışında bir başkan adayını destekleyeceğiz “ şeklindeki kararına rağmen, birlik başkanı Demirören’in aday olacağı iddialarına Trabzonspor temkinli yanaştı. Asbaşkan Nevzat Şakar, “Henüz ortada açıklanmış bir karar yok. Demirören’in kendi ağzından aday olup olmayacağı konusunda bir açıklama gelmedi. Bu nedenle varsayımlar üzerinden konuşmak haksızlık olur. Biz Trabzonspor olarak bu konuda tavrımızı durum netlik kazandıktan sonra koyacağız. Yani yarını (bugünü) veya Demirören’in resmen açıklamasını bekliyeceğiz” şeklinde konuştu.