SMA hastası Pera bebek için seferber oldular

SMA hastası Pera bebek için seferber oldular
20 aylık olan Pera bebek, SMA hastalığı ile mücadele ediyor. Pera bebeğin tedavisi için tamamlanması gereken paranın yüzde 76'sı için Cahit Berkay, Hayko Cepkin, İlyas Yalçıntaş ve Göktan Tepe gibi birçok sanatçı seferber oldu.

SMA hastası 20 aylık Pera’nın bugüne kadar yüzde 36’sı tamamlanan kampanyası için sanatçılar ‘Pera Fest’ düzenledi. 

Küçükçiftlik Park’ta gerçekleştirilen festivalde Cahit Berkay, Hayko Cepkin, İlyas Yalçıntaş ve Göktan Tepe gibi birçok sanatçı sahne aldı. 

SMA hastası Pera, kas kaybının önüne geçebilmek adına haftanın 4 günü fizyoterapi ve hidroterapi dersleri alıyor. Pera bugüne kadar 5 doz Spinraza aşısı aldı fakat ZolgenSMA ilacına ihtiyacı var. 

Pera’nın babası Hakan Sindiler, “ZolgenSMA devlet tarafından karşılanmıyor. Dubai’den aldığımız en uygun fiyat teklifimiz şu an 1.822.250 USD, yaklaşık 27.000.000,00 TL. Bugüne kadar gereken meblağın yüzde 36’sını toparlayabildik fakat hala 17.000.000 TL’ye ihtiyacımız var. Fakat biz sizden milyonlar istemiyoruz, bizim 170.000 kişiye ve 100 TL’er ihtiyacımız var. Ne yaparsak yapalım Pera’mızın sesini bu kadar kişiye duyurmayı başaramadık. Bu yüzden bu festivali düzenledik” dedi. 


 

İlgili Haberler