Soğuk kış günlerinde çorbayla ısının!

Soğuk kış günlerinde çorbayla ısının!
Türk mutfağında çok önemli bir yere sahip olan çorba yüzyıllardır sofraların vazgeçilmezi. Kış aylarının yanı sıra her mevsim tüketilebilme özelliği olan çorba, hem tok tutuyor hem de günlük sıvı ihtiyacını karşılıyor.

Özellikle kış aylarında çorbanın sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Sevinç Yücecan, “Geleneksel veya kuru çorbalar her öğün tüketilebilir” diyor. KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, “Kuru çorbalar, yüzyıllardır uygulanan ve doğal bir koruma yöntemi olan kurutma işlemiyle üretiliyor. İçinde sadece tahıl, kuru baklagil, sebze, baharatlar gibi doğal malzemeler var. Sindirimi kolay ve besleyici. Ayrıca günlük sıvı alımına katkıda bulunuyor ve doygunluk hissi veriyor. Hatta bazı çorbalar nohut, fasulye ve mercimek gibi kuru baklagiller içerdiği için posa yönünden de zengin. Protein içeriği de yüksek. Diğer birçok yemeğe kıyasla daha düşük kalorili. Ağırlık yönetimine de yardımcı olabilir” diyor. Prof. Dr. Yücecan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yemek kültürümüzde çok çeşitli çorbaların olması da bizim için büyük avantaj. Bu sayede hem tekdüzelikten kurtuluyoruz hem de farklı çorbaların farklı yararlarını vücudumuza alabiliyoruz. Geleneksel çorbaların yanında pratik bir çözüm olarak kuru çorbalar da tercih edilebilir. Kuru çorbanın üretim mantığı ev yapımı tarhanadan farklı değildir. Kurutma yöntemi ve modern ambalajlama sonucu kuru çorbalar herhangi bir koruyucu madde içermiyor. Bu sebeple rahatlıkla tercih edilebilir.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Günün Karikatürü
Yeniçağ karikatur / Emre Ulaş