Somali'de ölü sayısı artıyor

Somali'de ölü sayısı artıyor
Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 53'e yükseldi. Öte yandan, Türkiye'den tıbbi uçakların da yardım ve bazı yaralıları getirmek için Somali'ye gittiği bildirildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün toplu taşıma araçları için kullanılan bir istasyonun yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 53'e yükseldiği bildirildi.

Somali emniyet yetkililerinden Muhammed Hüseyin, yaptığı basın açıklamasında, "Hastaneye getirilen yaralılardan bazıları hayatını kaybetti. Saldırıda ölenlerin sayısı 53'e yükseldi" dedi.

SALDIRIYI ŞU ANA KADAR ÜSTLENEN OLMADI

Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün toplu taşıma araçları için kullanılan bir istasyonun yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 23 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Saldırı, Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği tarafından kınanmış, olayın ardından Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, hayatını kaybedenlerin anısına ülkede bugünden başlamak üzere üç günlük ulusal yas ilan etmişti.

TÜRKİYE'DEN YARDIM

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bir askeri ambulans uçağı tıbbi yardım götürmek ve yaralıları Türkiye'ye getirmek için bugün yola çıkıyor" açıklama.

İlgili Haberler