Olanlar oldu son 1 ayda partilerin bütün oyları değişti. Ankara’da fırtınalar estirecek anket. Bu anket çok konuşulur

Olanlar oldu son 1 ayda partilerin bütün oyları değişti. Ankara’da fırtınalar estirecek anket. Bu anket çok konuşulur
Avrasya Araştırma şirketi sahibi Kemal Özkiraz, İstanbul Ekonomi Araştırmaları Merkezinin mart ayı anket sonuçlarını açıkladı. Son ankete göre, İYİ Parti’nin yükselişi dikkat çekerken, AKP, CHP ve MHP’nin oy oranları dikkat çekti.

Avrasya Araştırma şirketi sahibi Kemal Özkiraz, elindeki son anket sonuçlarını YouTube hesabından yaptığı canlı yayında açıkladı.

İstanbul Ekonomi Araştırmaları Merkezinin anketini açıkladığını belirten Özkiraz, İYİ Parti’nin yükselişine dikkat çekti. Öyle ki ana muhalefet partisi konumundaki CHP ile arasındaki oy farkını 6 puana kadar indiren İYİ Parti, yapılan araştırmada yüzde 16.5''lik kesimin desteğini aldı. Aynı ankette CHP''nin oy oranı ise yüzde 22 olarak belirlendi.

Ankete göre, kararsızlar dağıtılmadan partilerin oy oranı şöyle:

AKP: Yüzde 29,0
CHP: Yüzde 18,2
Kararsızım: Yüzde 13,8
İYİ Parti: Yüzde 12,9
HDP: Yüzde 9,3
MHP: Yüzde 6,8
Oy kullanmayacağım: Yüzde 6,7
DEVA Partisi: Yüzde 2,0
Gelecek Partisi: Yüzde 0,6
Diğer: Yüzde 0,5

Ankette kararsızların dağıtılmasının ardından ortaya çıkan tablo ise şu şekilde:

AKP: Yüzde 35,4
CHP: Yüzde 22
İYİ Parti: Yüzde 16,5
HDP: Yüzde 11,3
MHP: Yüzde 8,3
DEVA Partisi: Yüzde 2,9
Gelecek Partisi: Yüzde 1,2
Saadet Partisi: Yüzde 1,2

Öte yandan ankette parti genel başkanlarının başarı puanlarına da yer verildi.

Ankete göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarı puanı 5,3 olarak tespit edilirken, Erdoğan’ı 4,4 ile İYİ Parti lideri Meral Akşener, 3,9 ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3,6 ile de Kemal Kılıçdaroğlu takip ediyor.

Başarı puanı anketinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 3,3 alırken, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise 3,1 puan aldı.

Ankette İYİ Parti''nin yükselişine dikkat çeken Kemal Özkiraz, Twitter hesabından daha sonra yaptığı açıklamada "Yerel seçimlerde CHP silip süpürecek dediğimde inanmayan bazı dostlar, İYİ parti''nin 13-14 olduğuna inanmıyorlar. Oysa ankete bile gerek yok. Bakın basit bir örnek. İYİ parti Diyarbakır''dan 8500 oy almış Şuan anda Diyarbakır''da 8500 üyesi var." ifadelerini kullandı.