Son anket sonuçları açıklandı: Akşener'le Erdoğan arasındaki fark kapanıyor!

Son anket sonuçları açıklandı: Akşener'le Erdoğan arasındaki fark kapanıyor!
Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici, son anket sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre başkanlık seçiminin 2. tura kalması halinde Akşener'in oyu yüzde 42.7, Erdoğan'ın oyu yüzde 45.2...

Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunup yönettiği Halk Arenası programına konuk olan Gezici Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Murat Gezici, son yaptıkları araştırmayla ilgili sonuçları açıkladı.

Gezici'nin açıkladığı anket sonuçlarına göre MHP'nin baraj altında kaldığı görülürken, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 22,2'ye yükseldi.

AKŞENER'LE ERDOĞAN ARASINDAKİ FARK KAPANIYOR

Murat Gezici'nin açıkladığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin anket sonuçlarında ise, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a yaklaştığı görüldü. Gezici, Akşener'in oy oranını yüzde 42.7, Erdoğan'ın oy oranını yüzde 45.2 olarak açıkladı. 

Gezici’nin konuşmalarından bazı satırbaşları şöyle;

“İYİ PARTİLİ VE İYİ PARTİSİZ ANKETLERİN SONUÇLARI ÇOK FARKLI”

“Ak Parti’ye oy veren her üç seçmenden biri ‘sadık seçmen’ değil artık. Yani Ak Parti’ye oy veren seçmenlerin yüzde 33’ü-35’i istemeyerek oy veriyor. İYİ Partili ya da İYİ Parti’siz bir anket araştırmasında sonuçların çok farklı olduğunu görüyoruz”

“İTTİFAK MHP TABANINDA REFLEKSLERE SEBEBİYET VERECEK”

AKP ve MHP ittifakının, iktidarın ne kadar sıkıntılı bir durumda olduğunu gösterdiğini ifade eden Gezici, “Bu iki parti bir dayanışmaya girmiştir. MHP vizyonu olan bir parti ama farklı bir parti ile hareket ediyor. Bu gerek MHP tabanında reflekslere sebebiyet verecek; aynı zamanda bu yakınlaşma Güney Doğu ve Doğu Anadolu da çatlaklara sebebiyet verecektir. Kürtlerin yüzde 65’i Ak Parti’ye oy veriyor. Yani kürt seçmenleri bu iki partinin yakınlaşmasından oldukça rahatsız” dedi.

Gezici'nin açıkladığı anket sonuçları şöyle:

İlgili Haberler