Son anket sonuçları açıklandı… Korona virüse karşı önlem alıyor muyuz?

Son anket sonuçları açıklandı… Korona virüse karşı önlem alıyor muyuz?
Araştırma şirketi KONDA, dünya üzerinde 7 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan korona virüs ile ilgili yaptığı son anket sonuçlarını açıkladı.

Araştırma şirketi KONDA, korona virüs salgını ile ilgili yaptığı son anket sonuçlarını açıkladı. Geçen hafta yapılan araştırma sonucunda, toplumun yüzde 97'sinin yeni tip korona virüs hakkında bilgi sahibi olduğu ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 86,5’sı ise virüsün nasıl yayıldığını ve yüzde 85’i de tedbir amaçlı olarak neler yapılması gerektiği hakkında daha çok açıklama yapılması istediğini ifade etti.

Yapılan anket sonucunda bulgulara göre toplumun yüzde 45’i Sağlık Bakanlığı ve devlet kurumlarının bu virüse karşı yeterli önlem aldığına ve yine yüzde 45’i ilgili kurumların topluma doğru bilgi verdiğine inandığı belirtildi.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır ise, korona virüs anketinden çıkan sonuçlara ilişkin, “Riskin ne olduğu ve tedbir amaçlı olarak neler yapılması gerektiği bilinmekte ve fakat toplumun yarıya yakını pratikte bu tedbirleri almamakta veya uygulamamaktadır. Ülkedeki siyasi kutuplaşmanın ve buna bağlı olarak da devlet kurumlarına olan güvenin böylesi bir toplum sağlığı ve salgın meselesinde bile etkili olduğu anlaşılmaktadır” ifadelerini kullandı.

konda.jpg