Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı
Son dakika... Milyonlarca çalışan nefeslerini tuttu, asgari ücrete yapılacak zam oranını bekledi. Çalışma Bakanlığı asgari ücret için 4. toplantıyı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın saat 15:00'te yeni asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin 4 bin 250 TL olacağını açıkladı. Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsilcileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın konuşmasında öne çıkan satırlar şöyle:

Bilindiği gibi bir sonraki yılın asgari ücreti her yılın aralık ayında çalışan ve işveren kesiminin iştirakiyle belirlenmekte.

Taraflar süreci özveriyle işlettiler.

Bugün gerçekleştirilen 4. toplantıyla nihai karar aşamasına gelinmiştir. Komisyon asgari ücretin 4000 bin liranın üstünde olması gerektiğini bakanlığa görüş bildirdi. Gerek işçi ve gerek işveren kesimini temsilen taraflar özveriyle bu süreci işlettiler

YENİ ASGARİ ÜCRET 4 BİN 250 LİRA OLDU

Asgari Ücret artışı son 50 yılın en yüksek rakamını ifade eden yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Yeni asgari üctetin çalışan ve işverenlere ülkemize hayırlı olsun.

Asgari ücretten gelir vergisi ve damga vergisini kaldırıyoruz

Bizim paramız Türk Lirası''dır. Türk Lirası''nı yedirmeyeceğiz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin basın toplantısında şunları söyledi: ''''Asgari ücretle ilgili çalışmaları tamamladık ve komisyon kararı verdi. Asgari ücret ülkemiz açısından çok önemli. Sadece onlarla sınırlı değil. Temel ücret durumuna geldi. Ekonomik kalkınmanın meydana getirdiği sarsıntı ve sorunların sosyal politikalarla inşa etmek ve dayanışmayı güçlendirmek çok önemli.''''

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 14:00''te son kez bir araya geldi. Toplantının ardından Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücrette kamuoyunun beklentisinin yakalandığını söyledi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ''''2022 yılı asgari ücret kararımızı aldık, tüm kesimler için hayırlı olsun'''' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ''''Asgari ücretliyi enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oran bugün açıklanacak'''' demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de "Bayram havası yaratacak" bir rakam olacağı açıklamasında bulunmuştu.

 

İlgili Haberler