Son dakika... Instagram ve Facebook çöktü

Son dakika... Instagram ve Facebook çöktü
Meta çatısında bulunan Instagram ve Facebook'a bir süredir erişim sağlanamıyor. Milyonlarca kullanıcının giriş yaptığı sosyal ağlarda sunucu problemi yaşanıyor.

5 Mart 2024 tarihinde, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram ve Facebook'a bir süredir erişim sağlanamıyor.

Dünyanın birçok yerinden platformlara giriş sağlamaya çalışan kullanıcılar, beklenmeyen bir çöküşle karşılaştı ve milyonlarca kullanıcı platforma erişimde zorluk yaşamaya başladı. Kullanıcılar, Instagram'a giriş yapmaya çalıştıklarında karşılaştıkları akış yenileme sorunu nedeniyle içeriklere ulaşmakta güçlük çekiyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Instagram ve Facebook’ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook'ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA SİTESİ X ÜZERİNDEN DURUMA TEPKİ

Kullanıcıların bir kısmı yaşanan erişim sorununun Instagram'ın WEB sürümüyle ilgili sorun yaşadığını öne sürerken, bazıları da mobil uygulama üzerinde de sorunların olduğunu belirtiyor.

Konuya dair uygulamaların resmi yöneticilerinden henüz bir açıklama yok.

rgf.jpg

gfbvs.jpg

rghfb.jpg

rfg.jpg

İlgili Haberler