Bakan Soylu duyurdu: Faillerin 2'si gözaltına alındı

Bakan Soylu duyurdu: Faillerin 2'si gözaltına alındı
Son dakika… Son dakika… İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hasköy Yahudi Mezarlığı'ndaki saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Beyoğlu’nda bulunan Hasköy Mezarlığı’nda Yahudilere ait 36 mezar taşının kırıldığı ortaya çıktı. Türkiye Hahambaşılığı Vakfı saldırıyı, “Bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz” açıklamasıyla duyurdu.

Türk Yahudi toplumunun mezarlarının bulunduğu mezarlığa kimliği belirsiz kişilerce saldırı gerçekleşti.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı’nın sosyal medya hesabından İçişleri Bakanlığı ile İstanbul Valiliği’ni de etiketleyerek şu açıklamayı yaptı:

“Hasköy Mezarlığımıza gece yarısı girilmiş, 36 tane mezar taşımız tahrip edilmiştir. Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hasköy Yahudi Mezarlığı''ndaki saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.     

Soylu yaptığı açıklamada, "İstanbul Hasköy Mezarlığı''ndaki menfur saldırıyı kınıyorum. İstanbul Emniyetimizin titiz çalışmasıyla faillerin 2''si gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bu tür provokatif saldırılarla birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara asla müsaade edilmeyecektir" dedi.

 

İlgili Haberler