SON DURUM

PKK ile teslim görüşmeleri başlıyor. Türkiye, Yunanlı generallerin “İkinci Yunan Ordusu” dedikleri PKK’ya teslim oluyor. PKK, 1984’te ilk cinayeti işleyen, bir askeri şehit eden Mahsum Korkmaz adlı teröristin heykelini dikerek “ilk kurşun” anıtı inşa ediyor. Onu yıkıp üzerine basan askere AKP Hükümeti soruşturma başlatıyor. Kendini korumak için ateş açıp PKK’lı öldürülen jandarmaların elinden silahları alınıyor. 

Teslim görüşmelerinin şartlarına bakalım. PKK silah bırakmıyor. AKP Hükümeti, PKK’nın silah bırakmamasını kabul etti. PKK sadece Türkiye içinde eylem yapmayacak ve silahları bir süre görünür şekilde taşımayacak. Bir kısım PKK’lı ise asayiş adı altında yerel jandarma-polis görevi üstlenecek. PKK’lılara Türkiye TOKİ konutları, iş edindirme kredileri adı altında “tazminat” ödüyor. 
Dağılmayan ve silah bırakmayan PKK kendisine “Büyük Kürdistan Ordusu” vazifesi biçecek. Kandil tasfiye edilmeyecek. Milli-üniter devlet yapısından yeni anayasa ile etnik merkezli federal başkanlık sistemine geçilecek. Öcalan serbest kalacak ve arzu ederse Kürdistan federe/özerk devletinin başına geçecek. Türk Milleti’nin bir bölümü bu duruma çok şaşıracak ve “elimiz kırılsa idi de oy vermese idik” diyecek. Bir kısmı şu “Adamın izinde” olduklarını söyleyenler “Türkiye büyüyor” şeklinde tarihe geçecek bir salaklık ile durumu yorumlayacak. Bir kısmı da çok sinirlenecek ve üzülecek. 
.

.

.

.

.

.

.

.

Yazarın Diğer Yazıları