Son yeşil alan kışlalar da talan ediliyor. Çekmeköy'de 1700 konut ve 140 villa için ağaçların kesilmesini yapay çimle gizlediler

Son yeşil alan kışlalar da talan ediliyor. Çekmeköy'de 1700 konut ve 140 villa için ağaçların kesilmesini yapay çimle gizlediler
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kışlalar için verdiği ‘yapılaşmaya açıklamayacak’ sözü tam tersi şekilde işliyor. Taşınan Çekmeköy Kışlası’na 1774 konut, 141 villa ve 56 ticari alan inşa ediliyor. Ağaç kesiminin başladığı ve en az bin 500 ağaç daha kesilecek alanda kesilen ağaçlar yapay çimle gizlenmeye çalışılıyor.

İstanbul’da Çekmeköy ilçesinin en büyük yeşil alanı olan ve Kuzey Ormanları’nın başlangıcı olarak kabul edilen devasa büyüklükteki Çekmeköy Kışlası’nda inşaat çalışmaları başladı. Neredeyse kent içindeki tek yeşil alanlar haline gelen askeri bölgeler, kışlalar ve askeri havaalanları 15 Temmuz 2016 yılındaki FETÖ Darbe Girişiminin ardından kentin dışına taşınmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 15 Temmuz''un ardından boşaltılan askeri alanlara yönelik, şehir dışına taşınan askeri alanların yeşil alan olacağını açıklamıştı. Ancak askeri araziler Erdoğan’ın iddia ettiği gibi yeşil alan olarak korunmadı ve birer birer yapılaşmaya açıldı.

VİLLA DA YAPILACAK

BirGün''den İsmail Arı''nın haberine göre; Son olarak yaklaşık üç ay önce Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası da tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine tüm itirazlara rağmen Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı. Kısa süre önce iş makineleri ve kamyonların girdiği arazide inşaat çalışmaları devam ediyor. Talana açılan askeri alan, Kuzey Marmara Otoyolu ile Şile Otobanı’nın kesiştiği noktada yer alıyor. Alanın Sabiha Gökçen Havaalanı’na uzaklığı ise sadece 15 kilometre.

AĞAÇLAR NUMARALANDIRILIYOR

Şantiyeye dönüşen kışla arazisinde, çalışanların verdiği bilgilere göre iş makineleri 24 saat çalışıyor. İşçiler, “Bunlar daha iyi günler çalışmalar daha da hızlanacak” ifadelerini kullandı. Kışla arazisinde çok sayıda ağaç kesilirken arazinin bir kaç farklı noktasında da şantiye sahası kuruldu. Ayrıca ağaç kesiminin devam edeceği öğrenilirken kesilecek ağaçların sprey boyalar ile numaralandırıldığı görüldü. Kesilecek ağaçların üzerine yazılan numaralar bin 500’e kadar gidiyor. Otoban kenarında yer alan arazideki ağaç katliamını gizlemek için de devasa panolar yerleştirildi. Böylece otoyoldan kışla arazisinin görülmesi engellendi.

BirGün’den İsmail Arı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler kan donduran cinsten. Arı videolar ve fotoğraflarla paylaştığı tweet dizisi büyük yankı uyandırdı.

İşte o paylaşımlar:

“Bakın Çekmeköy''de, Şile otobanının yanına ne yapıyorlar? Bu devasa platformları ağaç katliamını gizlemek için kuruyorlar. Burada iki ay önce boşaltılan ve ardından da yapılaşmaya açılan Çekmeköy Kışlası var. Binlerce ağaç kesiliyor 1700 konut ve 140 tane de villa inşa etmek için.

Burası Kuzey Ormanlarının başlangıcı olarak kabul ediliyor. Bir orman rant uğruna yok ediliyor. Kamyonlar ve iş makineleri vızır vızır çalışıyor. İçeride manzara nasıl, tam olarak ne gizleniyor diye de merak etmişsiniz. Ağaçlar kesiliyor, temel atılıyor.

 

Kışla arazisine geçtiğimiz günlerde girdik

“Gelen mesaja bakın, korkunç ya. Bu olay kent merkezinin çok uzağında yaşanmıyor. Daha fazla ağaç kesimine engel olunabilir. Geçen günlerde kışlaya gittim, en az 1.500 ağaç daha kesilecek. Kesilecek ağaçları tek tek işaretlemişlerdi. Bu katliam durdurulabilir, geç değil henüz!!!”

Bu da ormanlık alana yapılan projenin maketiymiş

Kışla içerisinde yüzlerce işçi çalışıyor. Bakın işte biri daha yazdı. Burada inanılmaz bir ağaç katliamı başlıyor. Hâlâ geç değil...

Gelen bir başka mesaj daha. Bakın özellikle gece çalışıyorlarmış

Şantiyede çalışan bir işçi daha yazdı. Dayanamadım ve gittim diyor..."

 

O paylaşımlara gelen bazı yorumlar:

İlgili Haberler