Son yolculuğuna on binler uğurladı

Son yolculuğuna on binler uğurladı
Şehit polis memuru Furkan Çelik’i taşıyan cenaze aracının arkasında yürüyen binlerce kişi ‘Vatan sana canım feda’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı

Son yolculuğuna on binler uğurladı 

Şırnak’ta teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Furkan Çelik (23) dün memleketi Sakarya’da toprağa verildi.  Şehit Çelik için önceki gün Şırnak’ta tören düzenlendi. Daha sonra askeri uçakla Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na getirilen şehit Çelik’in Türk bayrağına sarılı naaşı, buradan Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Akyazı ilçesi Ömercikler Mahallesi’ndeki babaevine götürüldü. Naaşın araçtan indirildiği sırada şehidin eşi Fatma Çelik ve aile yakınları ile bazı vatandaşlar gözyaşı döktü. Şehidin Şırnak’ta birlikte görev yaptığı silah arkadaşları da eve gelerek, taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Çelik’in cenazesi, dün babaevinden alınarak Gazi Süleyman Paşa Camisi’ne götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları ve Şırnak’ta görev yaptığı meslektaşlarının yanı sıra Sakarya Valisi, siyasi parti temsilcileri, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Emin Dursun, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Emniyet Müdürü Osman Babadağı ile polisler ve vatandaşlar katıldı.

Ayakta zor durdular

Taziyeleri kabul eden şehidin yakınları, şehit Furkan Çelik’in Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak ağladı. Bu sırada ayakta durmakta güçlük çeken şehidin hamile eşi Fatma Çelik ile babası Yunus Çelik’e sağlık görevlileri müdahale etti. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, tekbirler eşliğinde Merkez Aile Kabristanlığı’na getirildi. Cenaze aracının arkasında yürüyen binlerce kişi  ‘Vatan sana canım feda’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Şehit Çelik, Akyazı Merkez Mezarlığı’nda toprağa verildi.  Şırnak’ta Yeni Mahalle Kültür Caddesi’nde terör örgütü PKK mensuplarınca açılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması için çalışma yürüten polis ekiplerine önceki gün uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bir polis memuru şehit edilmiş, bir polis memuru yaralanmıştı.