Sorun yaşarsak sorumlusu YSK’dır

Sorun yaşarsak sorumlusu YSK’dır
Fransa ziyareti öncesi soruları yanıtlayan Tayyip Erdoğan, YSK’yı eleştirdi

“Sandıkların güvenlik nedeniyle taşınması”nın yanlış değerlendirildiğini söyleyen Erdoğan, “Temenni ederim 7 Haziran’da yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız. Yaşarsak bunun sorumlusu YSK’dır” dedi. 

 

Sorun yaşarsak sorumlusu YSK’dır 

Tayyip Erdoğan, “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” etkinliğine katıldığı Fransa’nın Strazburg kentine hareketinden önce, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sandık taşıma taleplerini reddetmesiyle ilgili,  “Bu seçimlere giderken özellikle belli bölgelerdeki sıkıntıları da göz önüne alarak, vatandaşın demokratik hakkını en ideal şekilde kullanabileceği imkanları hazırlama sorumluluğu kimdedir? İlçe seçim kurulundadır, il seçim kurulundadır. Bunların vatandaşın demokratik hakkını en ideal şekilde kullanabilmesi için bunu hazırlaması lazım. Yoksa taşımalı sistem vesaire bunlar anayasa değişikliği gerektiren konular. Bunların şu anda zaten yapılması mümkün değil” dedi.

Şartlar ortada

Parlamentodaki siyasi partilerin bu tür bir anayasa değişikliğine pek yanaşmadığını belirten Erdoğan şunları söyledi:  “Şimdi durum böyle olunca ama sandık mahallerinin belirlenmesi konusunda bazı ilçe seçim kurulları ne yaptı? Belli yerler belirledi. Şimdi Yüksek Seçim Kurulu’nun almış olduğu bu karar aynı zamanda o kararları da adeta yok farz etmiş oldu. Bu bakımdan temenni ederim ki bu seçimlerde, 7 Haziran seçimlerinde yaşadığımız sıkıntıları bölgede yaşamayız. Eğer yaşarsak bunun sorumlusu da Yüksek Seçim Kurulu’dur. Çünkü şartlar ortadadır.”