Sorunun sebebi de çözümü de belli - Kerim Yılmaz

Sorunun sebebi de çözümü de belli - Kerim Yılmaz

En baştan söyleyelim: Liyakati, liyakatsizlere ölçtüren, gençlerin umudunu ve hayallerini yok eden, halkı enflasyona ezdiren, yangını bile talimatla söndüren bu düzenin sebebi ''''tek adam'''' rejimidir.

Saray sözcüsü İbrahim Kalın: "Balıklı Rum Hastanesi''ndeki yangın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla söndürüldü" dedi. Gaf deyip geçilecek bir şey değildi. Aksine yönetim zihniyetinin açık ikrarı, samimi itirafı idi.

-Mazaallah o saatlerde sağlık sorunu olsa yahut dinlenmek için uyuyakalsaydı talimat veremeyecek ve hastane yanıp gidecekti, öyle mi?

Nebati Bakan, geçen Aralık''ta 6 ay uyuyun uyanın herşey güzel olacak dediğinde saf ahali inandı uyudu. Uyandığında zamlara boğulduğunu gördü anladı ama çok geç olmuştu.

Menkıbeci geçmişinden öğrendiğiyle bu kez yabancı bir bakan buna, sizde enflasyon çok yüksek deyince bizimki de sizde %10 ama sokağa çıkamıyorsunuz bizde yüksek ama çıkıyoruz ve halkın gözündeki ışıltıyı görüyoruz demiş.

O Bakan kim belli değil, sorulamadığına ve açık kaynaklarda olmadığına göre böyle bir konuşma oldu mu, olmadı mı şüpheli.

Varsayalım oldu, bu çok daha büyük bir facia. AB Bölgesinin toplamından fazla enflasyonla övünen birine hangi ülkenin bakanı inanır ve dışarıda ciddiye alır? İçeride oyunu alıp saltanat sürdüğü halkın aklıyla bu kadar mı alay edilir, zekasıyla dalga geçilir?

Diyanet İşleri başkanı da hurafeci aynı kafa. Geçenlerde zamları yapan manasında fiyatları ayarlayan haşa Allah''tır dedi. Siyasi saltanata araç kılınan Emevici din anlayışının temsilcisine soralım öyleyse.

Madem öyle iktidarın şu dış güçler mavrası ne? Nebati Fiyat İstikrar Komitesi (FİKO) yu neden kurdu? Zabıtalar market baskını ve denetimini niye yapıyor? Niye karışıyor o işe, yoksa Allah''a karşı mı geliyor?

Bir de her fetvası şirk kokan bu adam Kur’an’ın çok açık ve net bir şekilde yasakladığı rüşvet ve yolsuzluklar konusunda neden tek cümlelik bir uyarıda bile bulunmuyor? Sözünü dahi edemiyor?

Sevgili gençler; Liyakati, liyakatsizlere ölçtüren bu düzenin sebebi de tek adam rejimidir.

KPSS rezaletinde bir yayınevinin test kitapçığıyla bire bir aynı soruları çıkınca, ÖSYM alelacele iddiayı inceledik hiçbir sorun yok dedi.

Üç saat sonra Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu''na inceleme talimatı verdi.

Ardından ÖSYM Başkanı görevden alındı, akabinde de sınav iptal edildi.

AKP iktidarında neredeyse her sınav şaibeli olduğu halde ilk kez bir sınav iptali olması iyi bir gelişmeydi. Bunu hak, adalet duygu ve gerekçesiyle yapmadığını biz biliyorduk. Ama ahali Erdoğan''ın şu açıklamasıyla anladı. “Biz orada boşta bulunsak bunu seçime kadar satacaklardı."

Yani KPSS soru çalındığı için değil iş açığa çıktığı için iptal edildi. Seçim yakın, anketler kötü, muhalefet de işin üzerine hızla gitmiş olmasaydı, sınavlarda soru çalınmış ve usulsüzlük yapılmış umurunda bile olmazdı.

Sevgili gençler bunu da yaz bir kenara ve asla unutmayın. Sınava iyi hazırlanın hakkınızla yüksek puanlar alın. Mülakatta eleniriz kaygısı yaşamayın. Zira bu sınavda alınan puanlar 2 yıl geçerli olacak. İktidarın en fazla 9 aylık ömrü kaldı, sonrasında İYİ Parti iktidara gelecek ve mülakatlar kalkacak.

Umudunuzu ve hayalleriniz yok eden bu iktidardan kurtulmak için hep birlikte çalışarak bu dönemi kapatacak ve daha iyi yarınlarda mutlaka buluşacağız.

Her alanda sorun ve kötülük üreten işte bu tek adam rejimidir. Sorunun sebebi olanlar asla çözümün adresi olamazlar. Çözüm parlamenter sistem ve iyilerin iktidarıdır.