İtalya'da basına baskı iddiası istifa getirdi

İtalya'da basına baskı  iddiası istifa getirdi
Yeni kurulan hükümet, bir bakanlık müsteşarının oğlunun karıştığı yolsuzluk yüzünden basına baskı yaptığı iddialarıyla sarsıldı. Tepkiler üzerine müsteşar istifasını verdi

Yolsuzluk davası

İtalya'da geçen hafta göreve başlayan Matteo Renzi liderliğindeki koalisyon hükümetinde Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirilen Antonio Gentile'nin, oğlunun adının karıştığı bir yolsuzluk davasının yayımlanmaması için bir yerel gazeteye baskı yaptığı ortaya çıktı. Haberin, yerel L'Ora della Calabria gazetesinde yayımlanmasının Gentile'nin talimatıyla engellendiği iddia ediliyordu. Gazete yönetimi, teknik arıza nedeniyle haberin çıkmadığını savundu.

Savcılık soruşturma açtı

Calabria bölgesinde sağlık sektörüyle ilgili ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla açılan bir soruşturmada, Gentile'nin oğlunun adı da geçiyordu. Savcılık, gazeteye baskı iddiasıyla ilgili de soruşturma başlatırken, Gentile soruşturmaya dahil edilmemişti. Gentile gazeteye sansür baskısı yaptığı idddialarını kabul etmiyordu. Ancak, iktidar ortağı Yeni Merkez Sağ partisinden Senatör olan Gentile, muhalefet ve medyadan gelen istifa çağrılarına daha fazla direnemedi.