Sosyal gerilim tehlike sinyalleri veriyor!

Sosyal gerilim tehlike sinyalleri veriyor!
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, "Geleceğe yönelik belirsizlikler toplumda da belirsizlik yaratıyor, bunun sonucunda da toplumda gerginlikler oluşuyor" dedi.

Fatih ERBOZ/Ankara

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışması sırasında çıkan silahlı tartışmanın ardından ayyuka çıkan sosyal gerilim seçim öncesi ve sonrası için tehlike sinyalleri veriyor.

Kolluk güçlerinin bu tür durumlarda bütün tedbirleri aldıklarını ancak şu anda toplumun çok gergin olduğunu ifade eden Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, "Geleceğe yönelik belirsizlikler toplumda da belirsizlik yaratıyor, bunun sonucunda da toplumda gerginlikler oluşuyor" dedi.

Türkiye'de seçim atmosferinin olmadığını kaydeden Tantan, şunları söyledi: "Seçim sadece televizyonlarda. Sokaklara baktığınız zaman seçim havasını göremiyorsunuz. Toplum iktidara ve muhalefete güvenmiyor, araştırmalara göre kararsız kesim şu anda iktidar. Seçimlerin sonucu ne olursa olsun, yeni bir seçimin olabileceği akla geliyor. Gerilen ortamda, her şey beklenebilir. İktidarı kaybetmemek adına, örgütlü suçun derebeyleri her türlü legal ve illegal anlamda oluşumlarını gerçekleştiriyor örneğin. Bunlara karşı, nasıl güvenilir bir ortam yaratılacak ve halk sandığa gidecek? Öte yandan iktidar bu gücünü sürdürebilmek ve kesintisiz yoluna devam edebilmek için arık her türlü çabayı, çalışmayı ortaya koyuyor. Büyük bir mücadele veriyor."

Ülkenin siyasi bir çıkmaz içinde olduğuna vurgu yapan Tantan, Türkiye'nin en büyük kaybının muhalefetin de yetersiz oluşu olduğunu dile getirdi.

Tantan sözlerini şöyle sürdürdü: "Güçlü bir siyasi yapı, Balkanlar, Hazar, Kafkaslar, Akdeniz ve Karadeniz boyutunda Türkiye'nin gücü tartışılmaz. İçi boş olmasının sebebi siyasi irade başta olmak üzere siyasete güven yok. Böyle bir güvensizlik olduğu için de yatırım, üretim kabiliyeti bir türlü millileşemiyor. Güven ortamının en büyük zararı bu. Türkiye'nin kimliği şu anda küresel güçler tarafından kullanılıyor. Bu nedenle bu siyasetle bu iktidar ile Türkiye yoluna devam edemez. Bu seçimleri sanki bir ara seçim gibi düşünerek Türkiye'yi yönetecek milli ve nitelikli siyasilerin bir araya gelerek topluma sahip çıkması gerekiyor. Adalet zemininde, demokratik zeminde Türkiye'nin adeta bir yeniden inşasını sağlayacak bilinçli bir hukuk hareketi hukuk zemininde eyleme dönüşmesi gerekiyor. Türkiye'nin kaybı muhalefetin tutarlı olmaması. Bu halkı da tutsak ediyor."