Sosyal medya çalkalanmıştı! Repertuvarı belli oldu

Sosyal medya çalkalanmıştı! Repertuvarı belli oldu
Devlet Tiyatroları'nın tartışılan repertuvarı belli oldu!

Geçtiğimiz günlerde Genel Müdür Vekili Nejat Birecik'in "Milli, manevi duyguları pekiştirmek için hümanist vatan milliyetçisi sanatçılar olarak vatan bütünlüğüne, birliğine katkıda bulunmak amacıyla sadece yerli oyunlarla sahnelerimizi açıyoruz" açıklamasıyla gündeme gelen Devlet Tiyatroları'nın (DT) yeni sezon repertuvarı belli oldu. Sezon boyunca Devlet Tiyatroları'nda yabancı oyunlar da sahnelenecek. Hatta iki sahnede açılış da yabancı oyunlarla yapılacak.

'Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım', 'Felatun Bey ile Rakım Efendi', 'Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe', 'Oyunlarla Yaşayanlar', 'Rumuz Goncagül' gibi Türk tiyatrosunun ölmez eserleri bu yıl Devlet Tiyatroları sahnelerinde izleyiciyle buluşacak.

Sezonun yabancı oyunları arasında ise William Shakespeare'den Fırtına, Dominique Durvin ve Helene Prevost'tan 'Çamaşırhane, Almir İmirseviç'ten 'Eğer Bu Bir FilmOlsaydı' ile Julie Jensen'dan 'Annemin Son Çılgınlıkları' dikkat çekiyor.

Programın ayrıntılarına Devlet Tiyatroları'nın internet sitesinden ulaşmak mümkün.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, repertuarında güncellemeye giden Devlet Tiyatroları Tüm sahnelerde yeni sezona, yerli oyunlarla başlanacağını duyurmuştu.

DT Genel Müdür Vekili Birecik, yeni sezon için repertuvarı sonuçlandırma aşamasındayken, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığını belirtti ve bu menfur saldırıdan bağımsız hareket edemeyeceklerini ifade ederek, "Milli, manevi duyguları pekiştirmek için hümanist vatan milliyetçisi sanatçılar olarak vatan bütünlüğüne, birliğine katkıda bulunmak amacıyla sadece yerli oyunlarla sahnelerimizi açıyoruz" demişti.

Bu durum özellikle sosyal medyada "DT artık yabancı oyun oynamayacak" şeklinde yorumlanmış ve tartışmalara neden olmuştu. Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Önümüzdeki sezonda tiyatro sadece yerli oyunlarla sahne açacak" sözleri de tartışmayı alevlendirmişti.